Traži se igralište na kojem će se odgajati nove generacije nogometaša

Dana 14. travnja održana je osnivačka sjednica skupštine Nogometnog kluba ‘Škola nogometa Joso Bego’. Glavni ‘krivci’ za ovaj projekt su nekadašnji igrači Šibenika, a danas treneri Siniša Petrović (posjeduje UEFA pro licencu) i Zoran Bobanović (posjeduje UEFA A licencu), koji su se već dokazali u radu s mladima, a koji su na spomenutoj skupštini izabrani za predsjednika i dopredsjednika.

 STRUČAN TRENERSKI KADAR

– Ideja vodilja je bila oformiti jedan stručan kadar trenera, ali i liječničke službe i pratećeg osoblja, koji bi školovali ne samo nove generacije nogometaša, već i zdravih ljudi. Stoga smo i klub nazvali po čovjeku koji je odgojio generacije i generacije nogometaša, koji je ostavio neizbrisiv trag na HNK Šibenik i na nas bivše igrače, a danas trenere. U svemu tome podržala nas je i njegova udovica Karmela Bego koja je s oduševljenjem prihvatila našu ideju – kaže Siniša Petrović.

Osim njega i Bobanovića, u ‘Školi nogometa Joso Bego’ kao treneri bi s djecom trebali raditi i Armando Marenzzi i Hrvoje Slavica kao trener vratara.

– Angažirali smo i doktora Ninu Brajkovića kao klupskog liječnika, a koji bi trebao biti i spona s roditeljima jer ih želimo educirati o zdravoj prehrani koja je vrlo važna u današnjem sportu. Za tajnicu kluba je, pak, izabrana Vesna Pravdić, diplomirana ekomnomostica, a koja će uostalom u suradnji sa školama voditi računa da polaznici našeg kluba ne zaostaju s učenjem – kaže Bobanović.

 SURADNJA S HNS-OM I HNK ŠIBENIKOM

‘Škola nogometa Joso Bego’ s radom bi trebala početi u novoj natjecateljskoj sezoni, dakle u kolovozu ili rujnu. Do tada treba pronaći teren na kojem bi djeca trenirala. U igri su, kažu Petrović i Bobanović, dvije lokacije.

– Prvi je onaj u Lozovcu, koji je vrlo kvalitetan teren, pa neće trebati velika sredstva za održavanje. Već smo od Grada Šibenika i Hrvatskih šuma, koje su, formalno vlasnici tog terena, zatražili njegovo korištenje, pa se nadamo skorašnjem odgovoru, nadamo se pozitivnom. U igri je i teren u Zablaću, a veseli nas što su prve reakcije tamošnjih ljudi vrlo pozitivne – objašnjava Petrović, dodajući kako je načelno dogovorena suradnja s Hrvatskim nogometnim savezom, a želja im je i suradnja s  HNK Šibenik.

– Želimo otvorenu suradnju sa HNK Šibenik, želimo biti njihov mlađi brat. S naše strane neće biti nikakvih negativnosti, nikakvo potezanje pitanja odšteta i slično, već samo pozitivna energija kakvu je krasila i Josu Begu – zaključio je Petrović.

 Vodstvo NK ‘Škola nogometa Joso Bego’

Predsjednik: Siniša Petrović

Dopredsjednik: Zoran Bobanović

Tajnica: Vesna Pravdić

Članovi Upravnog odbora: Siniša Petrović, Zoran Bobanović, Nino Brajković, Zlatko Nakić, Hrvoje Slavica, Armando Marenzzi, Mile Koštan

Članovi Nadzornog odbora: Dino Rak, Marko Sladić, Neven Nakić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.