Tri medalje za KBK Petar Krešimir IV na Croatia Kupu, Mateo Skroza izveo pravi podvig

Tri borca, tri medalje. Učinak je to Kickboxing kluba Petar Krešimir IV na međunarodnom turniru ‘Croatia Open’ koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu. Kolajne oka vrata zaslužili su Marko Banić i Davor Perković u disciplini fullcontact, te Mateo Skroza u disciplini K-1.

Ovaj potonji pritom je napravio pravi podvig. Naime, kako u njegovoj juniorskoj kategoriji do 60 kilograma nije bilo prijavljenih, kao i u onoj iznad, Mario se borio u dvije kategorije višoj od njegove, dakle protiv desetak kilograma težih suparnika. I došao do finala. U prva dva meča uvjerljivo je svladao Rasima Alunovića iz Bosne i Hercegovine te Tomislava Cerića iz Đakova, da bi u finalu izgubio od odličnog Crnogorca Ramiza Alihodžića. U finalnoj borbi presudile se težina, snaga i duže ruke Crnogorca, a svojim nastupom u Zagrebu i osvajanjem srebrne medalje Skroza je potvrdio kako je pred njim sjajna karijera.

Srebro je, u svom debitantskom nastupu, osvojio i Marko Banić. On je u fullcontactu, u seniorskoj kategoriji do 81 kilograma u finalu odradio odličan meč protiv prvaka Hrvatske i reprezentativca Matije Maderića, ali je na kraju ipak izgubio na bodove.

Davor Perković osvojio je, pak, u fullcontactu, u kategoriji do 91 kilograma, broncu, izgubivši u polufinalu od Marija Dujmovića iz Osijeka.

Sljedeći nastup borci šibenskog kluba imat će početkom veljače na Europskom kupu u Karlovcu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.