Tribunjac David Jabuka proglašen najboljim juniorskim biciklistom u Hrvatskoj

Kraj biciklističke sezone nije mogao biti bolji za Davida Jabuku. Osamnaestogodišnji tribunjski biciklist dobio je, naime, nagradu Hrvatskog biciklističkog saveza za najboljeg vozača u juniorskoj kategoriji. Zasluženo, da zasluženije ne može biti.

– Ovo mi je prva ovakva nagrada i naravno da sam počašćen tim priznanjem koje je veliki poticaj za daljnji rad. Sezona iza mene bila je stvarno vrlo uspješna. Postao sam juniorski državni prvak u kronometru i cestovnom usponu, pobijedio sam na međunarodnoj utrci Hercegovina Classic kao i na Kup utrci u Šibeniku, nastupio sam na Europskom prvenstvu u Estoniji, na poznatoj cestovnoj utrci u Austriji, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojio sa 23. mjesto u ukupnom poretku, slavio sam na nekoliko manjih utrka, tako da sam stvarno zadovoljan kako sam odvozio ovu sezonu – govori nam David, koji je iskoristio priliku da se zahvali Općini Tribunj za potporu koju je dobivao tijekom cijele sezone.

Da njegovi rezultati nisu ostali nezamijećeni govori i to što će od sljedeće godine voziti za vrlo jaki Meridiana Kamena Team.

david jabuka 2

– Riječ je o hrvatsko – talijanskoj momčadi čije je sjedište u Pazinu i za koju vozi niz kvalitetnih biciklista, tako da sam poziv da vozim za njih doživio kao veliko priznanje ali i izazov. Ekipa mi je osigurala stan u Rijeci tako da ću trenirati s našim ponajboljim vozačima, a što će mi zasigurno dobro doći u mojoj prvoj seniorskoj sezoni – kaže David.

Jedan od ciljeva koji si je postavio u novoj sezoni, koja počinje već početkom veljače, jest nastup na Tour of Croatia.

– Ta će utrka sljedeće godine biti još jača nego u svom premijernom izdanju, na njoj će nastupiti i jedna do dvije World Tour ekipa i sigurno da je za svakog mladog vozača ostvarenje snova nastupiti na takvoj utrci – zaključio je David Jabuka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.