‘TUTAFORCA’ PO ČETVRTI PUT: Šibenski triatlon ove godine u znaku Martinske

Vrijedna ekipa iz Društva sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 Forca Šibenik sprema nam još jednu poslasticu. Posljednjeg dana srpnja u njihovoj će se organizaciji održati četvrto izdanje ‘Sportsko – rekreativno zabavnog gradskog triatlona Tutaforca’.

Mjesto održavanja je Šibenik ‘s naglaskom’ na Martinsku. Sve, naime, počinje skokom sa šibenske rive, a završava na drugoj strani zaljeva, na rivi na Martinskoj, s koje puca prekrasan pogled na Krešimirov grad.

– Koncept programa zamišljen je tako da se na prostoru grada Šibenika i područja na Martinskoj omogući sportsko-rekreativni  događaj koji će za cilj imati sve zainteresirane potaknuti na prijavu za sudjelovanju, da isprobaju nešto novo, možda po njima i teško i neobično, ali uz dobru ekipu 100 posto zabavno. Želja nam je promovirati Šibenik, njegove kulturno-društvene elemente koji se nalaze na ruti triatlona, kao i predstaviti  projekt, odnosno manifestaciju ‘Martinska’ kojoj  cilj bogatim kulturno – zabavnim te sportskim programom skrenuti pozornost na revitalizaciju Martinske kao jednog od pomalo zaboravljenih šibenskih blaga – kaže Tomislav Travčić iz DSR-a 08 Forca Šibenik.

tutaforca 2015 organizatori

Za razliku od prijašnjih godina kada je plivačka dionica počinjala skokom s mula Krke, ovogodišnja ‘Tutaforca’ počinje skokom u more ispred kafića ‘S Naomi’.

Plivačka etapa duga 900 metara završava na rivi na Martinskoj, gdje natjecatelji preuzimaju bicikle. ‘Pedalirat’ će se 15 kilometara, i to cestom od Martinske pa skoro do samog izlaska na magistralu, gdje će se natjecatelji okrenuti i krenuti prema Jadriji, odnosno nazad prema Martinskoj, i tako dva puta.

tutaforca plivanje

Posljednja, trkačka dionica, duga je tri kilometra i u cijelosti će se trčati na području oko Martinske i tamošnjeg auto-kampa.

tutaforca bicikle

I ove godine na šibenskom će se triatlonu moći natjecati u dvije kategorije, pojedinačnoj i ekipnoj. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 80 kuna po sudioniku koji odrađuje cijeli triatlon, odnosno 150 kuna za ekipu koja može biti i mješovita (muško – ženska). Prijava je moguća na sam dan održavanja triatlona (pred start) ili u prethodnim danima, a sve informacije i pitanja vezane za triatlon mogu se dobiti na broju mobitela 098 135 4585 i 099 356 5294 te na e-mail adresi forca08@hotmail.com, kao i na facebook stranici Društva sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 FORCA Šibenik.

– Svaki početak je težak, ali drago nam je što ‘Tutaforca’ i četvrtu godinu ide u  realizaciju, što je pronašla svoje prijatelje i supportere koji se dobro zabavljaju. Želja nam je da se uz još više sudionika uključe i druge institucije u gradu Šibeniku i razni drugi poslovni partneri kojima sudjelovanje ili podrška može biti korisna na obostrano zadovoljstvo – poručio je Tomislav Travčić.

(foto: facebook DSR ‘Sport za sve’ 08 FORCA Šibenik)

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.