Među njima su i 'kopije' sestara Williams

U kampu na Šubićevcu trenira 12 mladih tenisača iz SAD-a, organizator Josip Jurić kaže: ‘U Šibeniku će ostaviti preko 200 tisuća eura’Foto: Privatni album

Zahvaljujući Šibenčaninu Josipu Juriću, na teniskim terenima na Šubićevcu već danima trenira 12 talentirane djece iz Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj bivši tenisač koji godinama živi i radi u Americi, gdje je otvorio tenisku akademiju Private Tennis Coaching Juric, u svom je rodnom gradu odlučio organizirati dvotjedni kamp svoje akademije, a njegovi benefiti nadilaze one sportske.

– Ovo je velika promidžba za Šibenik. U pratnji djece su i njihovi roditelji, riječ je o bogatoj klijenteli, ‘teškoj’ preko sto milijuna dolara. Na noćenja, restorane, izlete, iznajmljivanje jahti potrošili su preko 200 tisuća eura, a sve ovo isključivo je privatni projekt, dakle moj, i nisam imao pomoć od nikoga – ističe Jurić, koji ima status saveznog trenera od strane USTA-a za tzv. player development, a bit će i jedan od trenera na US Openu.

Mladim tenisačima i tenisačicama iz Houstona ovo je prvi put da su u Šibeniku i Hrvatskoj, te su, kao i njihova pratnja, oduševljeni našom zemljom. Među njima se ističu ‘kopije’ sestre Williams, Ella i Chloe Brissett.

– S djecom iz Amerike trenira i talentirana šibenska tenisačica Marta Dobrić, jedina domaća igračica među njima, inače, moja nećakinja. S njima, osim mene, rade i treneri Luka Zaninović i Stjepan Vlašić, a djecu iz kampa ovog vikenda čeka nastup na turniru u Stobreču – ističe Josip Jurić, koji je u Šibenik došao s budućom suprugom Heather i kćekicom Aurorom-Lucijom. On se iz rodnog grada odselio zbog, kako kaže, ‘maćehinskog odnosa’ ovdašnjih ljudi prema tenisu i odlučio sreću potražiti preko ‘Velike bare’. Unatoč tome, dodaje, u Šibeniku će i dalje organizirati teniske kampove svoje američke akademije.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.