U nedjelju ragbijaši Šibenika otvaraju sezonu Prvenstva Dalmacije

U nedjelju, 30.ožujka počinje nova sezona Prvenstva Dalmacije. Vrlo vjerojatno se radi i o posljednjoj sezoni ovog natjecanja koje je krenulo 2011. godine kao natjecanje pod Dalmatinskim ragbi savezom s ciljem razvoja novoosnovanih klubova. Razlog je taj što će na jesen krenuti Druga Hrvatska liga i svi klubovi koji trenutno igraju PD na jesen će igrati Drugu Hrvatsku ligu – jug. Ovu treću sezonu igrat će tri kluba: Atletiko Filipjakov, Ploče i Šibenik. Radi se o tri ekipe podjednake kvalitete i sigurno je da će sve utakmice biti zanimljive i neizvjesne i da će biti velika borba. I ove godine se igra po principu turnira, svatko sa svakim. Prvi turnir se igra već ove nedjelje, a domaćin je Šibenik, na igralištu u Mandalini, s početkom u 15h.

Ambicije Šibenika rastu proporcionalno dosadašnjim uspjesima. Prvu sezonu su završili na trećem mjestu, sljedeću sezonu na drugom, a ove godine nastoje doći do prvog mjesta što bi bio veliki uspjeh i motiv.

-To neće biti nimalo lako jer sve tri ekipe su jednako kvalitetne. Iako smo prošlu jesen imali malu igračku krizu jer nam je dosta igrača otišlo na razne strane pa nismo puno ni igrali, uspjeli smo se konsolidirati i posložiti, igrački i organizacijsk, tako da smatramo da smo sad još jači nego prije. Cilj svega ovoga je nastup u Drugoj ligi od jeseni i u Hrvatskom ragbijaškom kupu čime prelazimo u jedan ozbiljniji natjecateljski nivo, a paralelno pokušavamo i formirati mlađe selekcije te tako ulagati u budućnost kluba – najavljuju iz Ragbi kluba Šibenik dodajući kako će u nedjelju dati sve od sebe da pobjede, a vjeruju da će publika koja će ih bodriti biti što veća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.