U Šibeniku će se u rujnu održati pravi praznik hrvatskog sporta

Šibensko kazalište ugostiti će 18. svibnja još jednu svečanu dodjelu nagrada najboljim sportašima Šibensko-kninske županije. Riječ je o manifestaciji koju tradicionalno organizira županijska Zajednica sportova, a kako bismo dobili one najbolje, valja ih prije toga nominirati. Tajnik Zajednice Ante Tanfara podsjeća kako su nominacije u tijeku te poziva klubove da do 6. svibnja, kada je zadnji rok, istaknu svoje favorite u svim kategorijama kategorijama.

Tanfara nas je izvijestio o još nekoliko projekata koje organizira ili u kojima sudjeluje županijska Zajednica sportova.

– Jedan od tih projekata je promocija, da se tako izrazim, dominantno ženski sportova, poput recimo ritmičke gimnastike, a sve to, jasno, u suradnji s klubovima i osnovnim školama. A sve to, kao uostalom i svečana dodjela nagrada najboljim sportašima, povodom Dana Šibensko-kninske županije – kazao nam je Tanfara.

U rujnu će, pak, Šibenik biti domaćin Hrvatskog olimpijskog dana i tom će ga prilikom pohoditi brojni poznati sportaši.

– Lani smo bili domaćini Međunarodnog olimpijskog dana, a ove smo, godine, evo, dobili čast da u suradnji s HOO-om organiziramo Hrvatski olimpijski dan. Bit će to prva promocija šibenskog i hrvatskog sporta na otvorenom, uz nazočnost velikog broja visokih uzvanika, poput nekadašnje olimpijke, a danas državne tajnice za sport Janice Kostelić, zatim predsjednika i glavnog tajnika HOO-a Zlatka Mateše i Josipa Čopa, te pomoćnika glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača. Bit će tu, jasno, i naši domaći, šibenski olimpijci Ivica Tucak, Renato Vrbičić, Anđa Jelavić i ostali, koji se uvijek odazovu ovakvima akcijama, na čemu smo im zahvalni. U svakom slučaju, bit će to pravi praznik hrvatskog sporta u Šibeniku – zaključio je Ante Tanfara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.