U Šibeniku održana regata modela, Hrvoje Duvančić na startu i 20. godinu zaredom

Dvadesetu godinu zaredom u moru ispred Šibenika održano je natjecanje hrvatskih modelara (klasa IOM). S rive, ispred topova, kormilarilo je šest ‘skipera’, među njima i Valov Hrvoje Duvančić, koji nije preskočio niti jedno izdanje ovog natjecanja.

Te davne 1996. godine, na premijernom izdanju, nastupilo je 11 modelara iz Rijeke, Splita i Šibenika, nakon toga je broj sudionika varirao iz godine u godinu. Bilo je predviđeno da ovogodišnja regata traje dva dana, ali je zbog malog broja prijavljenih, a s ciljem smanjenja troškova, održan samo jedan natjecateljski dan. Odrađeno je pet plovova, a na koncu je prvo mjesto osvojio Ante Kovačević iz JK Zenta. Hrvoje je, pak, regatu završio na četvrtom mjestu.

19 sibenska regata modela  (4)

Inače, osim malobrojnog društva s ‘metarskim’ modelima na rivi su se mogle vidjeti i  manje jedrilice, one klase RG65. Naime, kao i lani, napravljena je prezentacija ovih jedrilica za sve zainteresirane prolaznike na rivi, a spomenuta tri modela stigla su iz Splita, u sklopu promotivne akcije populariziranja sporta. Kao i uvijek, najveću pažnju male su jedrilice pobudile kod najmlađih.

regata modela

Dodajmo kako će se iduća regata koju organizira JK Val za ovu klasu održati u Rogoznici, a koja će  ujedno će biti i državno prvenstvo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.