Utrke za stare i mlade, profesionalce i rekreativce

U spomen na Dražena: Šibenik domaćin Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanjuFoto: Arhiva

Za manje od deset dana, u sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića, Šibenik će ponovo biti domaćin utrka ‘Draženova četvorka’ i ‘Šibenski deset’, s tim da će ove godine imati posebnu važnost. Naime, utrka će ujedno biti Prvenstvom Hrvatske u cestovnom trčanju.

Najbolji hrvatski dugoprugaši, kao i mnogobrojni rekreativci, na šibenskoj će se rivi okupiti u subotu, 19. listopada.

– Sve dionice trčat će se neposredno uz more, a natjecatelji će uživati u prelijepom šibenskom ambijentu. Sve utrke startaju i završavaju na rivi, ispred Trga Pavla Šubića, a kompletan program započinje dječjim utrkama, od 9:30 sati, za koje se prijavljuje na licu mjesta bez kotizacije. Djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole i vrtićka djeca imaju svoje dionice od 100 do 400 metara i najboljih troje nagrađuju se medaljama i stripovima Dražena Petrovića – izvijestili su nas organizatori.

Najvažniji dio, Prvenstvo Hrvatske, počinje u 10:30 sati, utrkom kadeta na tri kilometra, čija se dionica u cijelosti odvija na rivi, a start utrke na 10 kilometara je u 11 sati. Trčat će se dva kruga od pet kilometara, a utrka na 10 kilometara, osim što je službeno Prvenstvo Hrvatske, otvorena je za sve trkače s napunjenih 14 godina. Završna utrka dana je kao i do sada, Draženova četvorka, utrka na četiri kilometara, u skladu s Draženovim brojem na dresu.

– Na ovoj utrci očekuje se puno rekreativaca, mladih i sportaša iz drugih sportova, koji svojim dolaskom i trčanjem obilježavaju sjećanje na šibenskog košarkaškog Mozarta. Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske  jamac je izvrsne kvalitete trkača koji će ove godine doći u Šibenik te dokaz kvalitete organizacije i podrške koju Grad Šibenik pruža – poručuju organizatori.

Svi sudionici dobit će jedinstvene Champion majice s Draženovim likom, ove godine u dresu Portland Trail Blazersa, a najbolji će, osim medalja, pehara i novčanih nagrada u utrci na 10 kilometara, dobitit i vrijedne poklone iz Muzeja Dražena Petrovića. Inače, Ššbenske utrke su ujedno i završnica Adria Running Toura. Nagrada je Ford Fiesta na korištenje od pet godina, a osvojiti je može trkač koji je nastupio na jednoj od prethodnih utrka i otrčao utrku u Šibeniku.

Sve informacije dostupne su na www.sibenik.run, a prijave su još uvijek moguće na https://www.utrka.com/utrke/sibenskadesetka/2019/info/.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.