U Vodicama održan 6. MTB Gabrin maraton

Jučer je u organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Orlov krug održan 6. MTB Gabrin maraton, posvećen Gabrijelu Skočiću, tragično preminulom članu kluba u vatrogasnoj nesreći na otoku Kornat. Nikad brojnija utrka na kojoj je sudjelovalo 105 natjecatelja, rekreativaca i sportaša iz Vodica, Šibenika, Zagreba, Biograda, Pakoštana, Draga, Splita, Hvara, Makarske, Jadrije, Miljevaca, Čiste Velike, Primoštena, Tribunja, pa i dva stranca iz Njemačke i Norveške, krenula je s glavnog gradskog trga u Vodicama, a završila u Vatrogasnom domu DVD-a Vodice.

mtbvd1

Zbog velikih kiša, koje su bile razlogom odgode maratona i teških uvjeta na stazi, vozilo se po izmjenjenoj ruti, u dvije kategorije. Kraći maraton dužine dva kuga i duži za one u boljoj fizičkoj kondiciji. Mada je ovo utrka u kojoj nije važno pobijediti, nego sudjelovati, najuspješnijima su dodijeljeni pehari koje su im uručili članovi obitelji preminulih vatrogasaca koji svojom nazočnošću svake godine uveličaju ovo sporstko događanje.

mtb3

Stazu dugu 48 km najbrže je odvozio David Jabuka, drugi je bio Tonko Juras, a treći Karlo Crvarić. Rekretaivnu stazu dužine 19 km najbrže je prešao Karlo Petković, drugi je bio Bojan Karanović, a treći Roko Fržop.

(Izvor i foto Grad Vodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.