Uskoro starta ‘Od vale do vale’, mnogima najdraža biciklijada

Još nas malo dijeli od starta četvrtog izdanja jezerske biciklijade ‘Od vale do vale’. Prve tri bile su vrlo uspješne, ako je suditi po komentarima i reakcijama sudionika, pa ne sumnjamo da će tako biti i 2. lipnja.

– Promicanje biciklizma kao zdravog načina života, očuvanje okoliša, upoznavanje jednog od najljepših dijelova naše županije, te želja za uključivanjem što većeg broja zaljubljenika u pedaliranje osnovni je motiv za organizaciju ovog događaja – ističu organizatori.

Okupljanje sudionika i prijave počinju na dan održavanja biciklijade, od 15 sati, na Trgu Jezerana u Jezerima. Program počinje u 16 sati dječjim utrkama, dok glavna utrka starta u 17 sati. Ruta je standardna. Duga je 21 kilometar, počinje od Trga Jezerana, pa nastavlja prema poučnoj stazi šetnici Jezera-Tisno, prolazi kroz Tisno, pa prema kampu Lovišća, zatim dalje prema kampu Plitka vala, sve do glavnog trga u Betini, na kojem je predviđeno osvježenje i pauza, uz posjetu Muzeju betinske drvene brodogradnje.

Nakon odmora slijedi povratak na Trg Jezerana, na kojem će  najmlađi odmjeriti snage na dječjem poligonu spretnosti, a odrasli u potezanju konopa i trci s ribarskim kašetama.

Po običaju neće nedostajati ni dobre spize, žive glazbe, a održat će se i popularna lutrija.

– Za prvih 150 sudionika osigurali smo majice, a svi prijavljeni moći će sudjelovati u lutriji. Za mlađe od 16 godina obavezno je nošenje kacige. Sudjelovanje na biciklijadi je na vlastitu odgovornost – poručili su organizatori.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.