Valovac Marko Smolić drugi na Velikoj nagradi Mornara

Valovi ‘laseraši’ prošlog su tjedna bili u Splitu gdje je održana poznata Velika nagrada Mornara. Od planirana tri jedrilo se samo dva dana (subotu i nedjelju), a predstavnici šibenskog kluba natjecali su se u sve tri kategorije.

Najbolji rezultat ostvario je Marko Smolić u klasi Laser Radial. Osvojio je drugo mjesto u konkurenciji 23 jedriličara i jedriličarke, brži od njega bio je samo Bruno Gašpić. U istoj klasi Roko Copić završio je kao 12. U klasi Laser 4.7 klupske boje branili su Vice Jušić koji je u konkurenciji 26 natjecatelja osvojio osmo mjesto, dok je Katja Frua bila 20.

Val je predstavnika imao i u olimpijskoj klasi, Laser Standardu. U konkurenciji 15 jedriličara, među kojima je bilo i nekoliko nositelja olimpijskih medalja, Juraj Radačić završio je kao 15., s tim da valja naglasiti kako posljednjeg dana nije jedrio po vrlo jakom vjetru. Da jeste možda bi bio koju poziciju bolji.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.