‘Valovci’ će u ožujku dobiti ključeve novog doma, predsjednik Paić presretan: ‘Na korak smo do ostvarenja sna’

Jedriličarski klub Val, jedan od šibenskih sportskih brendova, nastavlja s novim-starim predsjednikom. Na ovotjednoj Izbornoj skupštini dr. Marin Paić bio je jedini kandidat za predsjednika, što znači da će odraditi i peti mandat na čelu kluba. Praktički cijeli njegov život vezan je uz Val, ‘Valovac’ je od glave od pete.

– Od djetinjstva sam u klubu, počeo sam kao jedriličar, a prije predsjedničke funkcije bio sam dopredsjednik, pa prije toga tajnik, tako da se nakupilo staža – veli Paić, čiji se klub i prošle godine imao čime pohvaliti.

jk val prostorije 260417 12

– Naši su jedriličari ostvarili odlične rezultate na raznim domaćim i inozemnim natjecanjima, imamo i juniorskog prvaka Hrvatske (Roko Copić), a iskazali smo se i u organizacijskom dijelu. Ove godine, pak, najvažniji događaj je Svjetsko prvenstvo po ORC-u, koje organiziramo u partnerstvu s Gradom Šibenikom, a koji je najveći sportski događaj koji se ikad održao u našem gradu – ističe predsjednik Vala.

Ove godine dogodit će se još jedna velika stvar za šibensku jedriličarsku obitelj. Naime, nakon što je više od pola stoljeća njihov ‘privremeni’ dom bila legendarna baraka, ‘Valovci’ se napokon sele nove prostorije. Nakon skoro tri godine radovi na novom jedriličarskom domu primakli su se samom kraju.

jk val prostorije 260417 6

– Zgrada je gotova, sada se radi na ‘šminkanju’ interijera, a najviše vremena, zbog određenih birokratskih problema, u posljednje je vrijeme izgubljeno na uređenju okoliša. Ali, i to će uskoro biti riješeno, pa mogu kazati da ćemo u ožujku napokon dobiti ključeve u ruke. Svečano otvaranje novih prostorija bit će velika stvar za nas u klubu, to je nešto što su sanjale generacije ‘Valovaca, naša tiha patnja. I sada smo tu, na korak do ostvarenja tih snova – kaže Marin Paić.

Dodaje kako se izgradnja novog doma financirala iz tri stavke.

– Prva stavka je JK Val, koji je najveći dio sredstava prikupio kroz akciju ‘Tikula za Val’, druga je Grad Šibenik, koji nas je cijelo vrijeme pratio i bez njegove pomoći teško da bismo realiziralo ovaj projekt, i treća stavka su besplatni radovi naših obrtnika i gospodarstvenika, koji nisu nimalo zanemarivi. Kada sve zbrojimo i uračunamo, vrijednost ovog projekta je oko dva milijuna kuna – kaže Paić.

jk val prostorije 1

jk val prostorije

Inače, autori idejnog rješenja za nove prostorije kluba su Marko Paić i Ivana Lozić iz arhitektonskog studija 25.4mm.  Novi objekt imat će ukupnu površinu od 160 metara četvornih, a osim polivalentne prostorije i hangara za spremanje brodova, u njegovom sklopu nalazit će se i mali ured, sanitarije i garderoba. Originalni projekt uključivao je i malu recepciju, ali ona je, ističe Paić, žrtvovana u korist veće svlačionice. Dakle, sitno brojimo do velikog dana ‘Valovaca’.

(foto: ŠP/JK Val)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.