VIDEO: Hrvatski juniorski osmerac šibenskog štiha osmi u Europi

Šibenski veslači proteklog su vikenda bili sudionici još jednog velikog natjecanja. Luka Gojanović – Rakić i Frane Filip Garma bili su članovi hrvatskog osmerca koji je nastupio na juniorskom Europskom prvenstvu u Trakaiu, u Litvi.

Posada čiji je trener Krkin Milan Radečić na koncu je osvojila osmo mjesto. Kao što smo ranije izvijestili, naši su mladići u kvalifikacijama zauzeli četvrto mjesto, a isti plasman ostvarili su i u repasažu, pa su završili u B finalu, iako im je A finale izmaklo za dlaku, što se može vidjeti u priloženom videu.

U njemu su Luka, Frane i ekipa u konkurenciji zauzeli drugo mjesto (05:57.510), što znači da su prvenstvo završili kao osmi osmerac u Europi.

Kažimo kako je zlatnu medalju osvojila Njemačka, srebrnu Nizozemska, a brončanu Rumunjska.

Članovi hrvatskog osmerca; Luka Gojanović – Rakić, Frane Filip Garma, Luka Smirčić, Leon Mikulić, Ivo Rebić, Hrvoje Vrdoljak, Krešimir Forjan, Marin Maletić te Tomisalv Bašić (kormilar). Trener: Milan Radečić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.