'Radio sam na svemu ovog ljeta, šutu, ulazu, obrani'

VIDEO Iako mu je omiljena ‘devetka’ bila slobodna, Šiši u Sunsima izabrao dres s drugim brojemFoto: Phoenix Suns/Facebook

Nakon dugog toplog ljeta, čiji je veći dio proveo u rodnom Šibeniku, Dario Šarić prije nekoliko je dana odletio s one strane Atlantika, u Arizonu. Šibenčanin će u novoj sezoni sezoni zaigrati za svoj treći NBA klub, Phoenix Sunse, a ovih se dana stavio na raspolaganje tamošnjim novinarima.

– Mislim da ekipa ima veliki potencijal, za velike stvari u sezoni pred nama. Moja uloga? Teško je govoriti o sebi. Želim pridonijeti momčadi, donijeti pozitivnu energiju na parketu, pokušati se što bolje uklopiti u ovu grupu sjajnih igrača i dati sve od sebe na svakoj utakmici – kazao je Šiši.

S obzirom da ovog ljeta nije imao reprezentativnih obveza, Dario ga je iskoristio za individualni rad.

– Radio na svemu, šutu, ulazu, obrani. Želim podići razinu svoje igre u svim elementima. Uvijek sam imao slabiji ulazak u sezonu, možda zbog zauzetosti reprezentativnim obvezama, možda iz mentalnih razloga, ne znam. Sada se, uoči početka nove sezone osjećam nekako zdravije, imao sam više vremena pripremit se za sezonu i nadam se da ću dobro odraditi posao – istaknuo je Dario, dodajući kako bi želio imati više loptu u rukama.

A u novom klubu Dario će na dresu imati novi broj. U Europi, u Ciboni i Anadolu Efesu, kao i u reprezentaciji, nosio je ‘devetku’, a istu je imao na dresu i dok je igrao u Philadelphiji. U Minnesoti je njegov omiljeni broj bio zauzet, pa je uzeo broj 36 (i tako opet ‘iskombinirao devetku), a sada će, u svojoj trećoj NBA godini, na dresu nositi broj 20. Zanimljivo, ‘devetka’ je bila slobodna, ali Dario se očito odlučio za promjenu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.