VIDEO Pogledajte kako je izgledala Draženova igrica daleke 1989. godine

Video igre sportske tematike danas su među najpopularnijima među ljubiteljima virtualnog svijeta. Posebno one nogometne i košarakaške, što je razumljivo s obzirom da je riječ o planetarno poplarnim sportovima. ‘Manekeni’ za njih obično su najbolji od najboljih, pa se tako na coverima nogometnih igrica u pravilu nalaze Messi i Ronaldo, a na onim košarkaškim LeBron James, Stephen Curry i slični velikani. Malo je poznato da je jedan od pionira po tom pitanju Dražen Petrović. Naime, ‘naš mali’ još je tamo 1989. godine imao video igricu koja se zvala po njemu – ‘Dražen Petrović Basket’. Bila je namijena za tada vrlo popularni Commodore 64, a izdavač je bio Topo Soft.

draezn video

U usporedbi s današnjom, ‘svemirskom’, super realnom grafikom, Draženova igrica sa svojom ‘kockastom’ grafikom izgleda, pareći ćemo, simpatično. Ali, u to vrijeme, prije skoro tri desetljeća, bila je vrhunac virtualnih igrica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.