VIDEO: Pogledajte opću makljažu hrvatskih i grčkih vaterpolista u beogradskom bazenu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina proteklih je dana nastupila na jakom međunarodnom turniru u Beogradu, a koji je poslužio kao priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Nizozemskom Alphenu.
Naši mladići na koncu su osvojili prvo mjesto, ali finale protiv Grčke ostat će upamćeno po općoj tučnjavi u bazenu. Makljažu su kod vodstva Hrvatske 11 – 9 u zadnjoj četvrtini  inicirali Grci, a nakon čega je utakmica prekinuta.
U Hrvatskom vaterpolskom savezu ovako su opisali i prokomentirali kaos u beogradskom bazenu.
‘Naočigled delegata, sudaca i gledatelja, redom proslavljenih bivših igrača a danas trenera, grčki igrači predvođeni glavnim trenerom izazvali su prekid jer očito nisu mogli podnijeti poraz. Nakon svega toga njihov trener, inače proslavljeni bivši grčki reprezentativac na njihovim portalima daje izjavu kako su hrvatski igrači svjesno izazvali prekid. 
Na žalost tu potpuno netočnu izjavu prenijeli su i neki naši portali. Sreća u nesreći je u tome da smo snimajuči utakmicu za naše potrebe zabilježili i trenutak brutalnog napada trojice grčkih igrača na jednog našeg.  U tom trenutku, a tome je svjedočio i sudac utakmice, taj isti grčki trener naređuje svojoj klupi da uđu u teren, premda nitko od njegovih igrača u bazenu nije bio ugrožen. Našim igračima nije preostalo ništa drugo nego da krenu u obranu svoga suigrača koji je u tom trenutku bio napadnut od strane gotovo cijele grčke momčadi.  Došlo je do tučnjave na sredini bazena ispred zapisničkog stola, no i kad se sve smirilo igrač grčke selekcije broj 12 brutalno je nokautirao našeg vratara, koji se cijelo vrijeme trudio smiriti tenzije i  spriječiti sukob. Sama činjenica da  su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident.’
Tučnjavu mladih hrvatskih i grčkih vaterpolista pogledajte u priloženom videu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.