Vodički ‘Orlovi’ uspješni u Istri

Članovi BBK Orlov krug iz Vodica ostvarili su zapažen nastup na dva najjača brdskobiciklistička maratona u Hrvatskoj, Istria Touru i Parenzani. U konkurenciji više od 200 biciklista iz preko deset europskih zemalja dvodnevni nastup na Istria MTB Touru, voženom u okolici Poreča, Ivica Mesarić završio je kao drugoplasirani u kategoriji Master A,  što je najbolji rezultat nekog hrvatskog biciklista uopće na ovom iznimno jakom natjecanju. Uspjeh su upotpunili Tonko Juras koji je završio četvrti, te Antonio Barišić na desetom  mjestu. Sva trojica bili su najbolje plasirani hrvatski vozači u klasi Master A. U kategoriji Master B, Joško Fržop osvojio je deveto mjesto i bio najbolje plasirani hrvatski vozač. U kategoriji Elite Maro Fržop zauzeo je 14.mjesto. U kategoriji sport Marko Čobanov zauzeo je 16.mjesto, a među rekreativkama Tanja Barišić bila je osma.

POTOP U ISTRI

U nedjelju su ‘orlovi’ nastupili na popularnoj Parenzani, maratonu od 79 kilometara i 1850 metara visinske razlike. Unatoč pravom potopu u Istri, na startu se umjesto najavljenih 400, našlo više od 200 vozača iz cijele Europe.

bbkorlov2

U iznimno teškim uvjetima, kiši i blatu, Ivica Mesarić osvojio je šesto mjesto u klasi Master A, drugo od hrvatskih vozača, i to  unatoč činjenici da je posljednjih 20 kilometara vozio na nogama, bez sica. Prvo mjesto u poretku hrvatskih vozača izmaklo mu je tek u posljednjem kilometru! Antonio Barišić osvojio je 11. mjesto, te šesto u poretku za hrvatski Kup. Joško Fržop među masterima B osvojio je 14. mjesto, dok je Tanja Barišić stigla do 5. mjesta među rekreativkama. Josip Pelajić utrku je završio kao 25 rekreativac.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.