Stigla potvrda iz HNS-a

Vraćamo se! Šibenik proglašen prvakom 2.HNL i izravno ulazi u Prvu liguFoto: Milan Balaban

Iz HNS-a je konačno stigla dugoočekivana vijest; 1.HNL ide dalje, 2.HNL prekida se, a trenutna tablica proglašava se konačnom. Što znači da Šibenik kao prvak izravno ulazi u Prvu ligu, dok će drugoplasirana momčad Druge lige, Orijent, 2. i 5. kolovoza s pretposljednjom ekipom 1.HNL igrati kvalifikacije za popunu najvišeg ranga.

Ovakvom odlukom Šibenik se nakon osam godina vraća u elitno društvo, s tim da mora odraditi još samo jednu ‘formalnost’ – dobiti prvoligašku licencu. Međutim, iz kluba su nam u nekoliko navrata kazali kako su na dobrom putu da dobiju ‘zlata vrijedan papir’. Inače, 1.HNL nastavlja se 6. lipnja, s tim da će se prije toga, 30. i 31. svibnja, odigrati polufinalne utakmice Kupa Hrvatske.

Odluke HNS-a prenosimo u cijelosti:

I. Uzimajući u obzir prekid svih natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza koji je nastao 13. 03. 2020. zbog nastanka epidemije covid-19, kao i trenutnu epidemiološku situacijuu Republici Hrvatskoj, natjecanja u 2019/20. godini imaju sljedeći status:

1. Natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa za seniore nastavit će se kada se dobije dopuštenje nadležnih državnih tijela, uz predviđene rokove:

-1/2 HNK 30.-31.05.2020.

-27. Kolo HT Prva liga 06.06.

-36. Kolo HT Prve lige 25.07.

-Finale HNK –01.08.2020.

-Kvalifikacije za popunu HT Prve Lige 02.08. i 05.08.2020.

2. Odluka o eventualnom nastavku Prve HNLŽ i Prve HMNL donijet će se najkasnije do 18. 05. 2020.

3. Natjecanje Druge HNL neće se nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom. Iz Druge HNL nitko neće ispasti,a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge HNL bit će određeni naknadno.

4. Natjecanje Treće HNL neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim. Iz pojedine skupine Treće HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Treće HNL biti će određeni naknadno.

5. Sva natjecanja mladeži (muški, žene, mali nogomet) neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim. Sudionici pojedinih liga iz natjecateljske godine 2019/20. ostat će jednaki i u sljedećoj natjecateljskoj godini.U slučaju odustajanja pojedinog kluba odluke o popuni liga donijet će Izvršni odbor HNS na prijedlog nadležnih komisija.

6. Natjecanje Druge HNLŽ neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim.

7. Natjecanje Druge HMNL neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim.

II. Odluka o predstavnicima HNS-a u UEFA klupskim natjecanjima iz liga koje se neće nastaviti donijet će se naknadno.

III. Za ulazak u Prvu i Drugu HNL, odnosno za odigravanje kvalifikacija za plasman u Prvu ili Drugu HNL, potrebno je imati odgovarajuću licencu za natjecateljsku godinu 2020/21.

IV. Konačna odluka o sustavu natjecanja za natjecateljsku godinu 2020/21. donijet će se nakon postupka licenciranja, završetka natjecanjai dobivenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno suglasnosti Središnjeg državnog ureda za šport

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.