Za kupnju gradskih udjela HNK Šibenika nije se javio nitko: ‘Uđemo li u prvu ligu bit će lakše prodati dionice’

Šibenski nogometni drugoligaš u ovom trenutku, čini se, nije zanimljiv ulagačima. Naime, na javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik koje su u vlasništvu Grada Šibenika, a koji je bio raspisan u prosincu, nije stigla niti jedna ponuda, potvrdili su nam iz Grada. Na tržište je bilo stavljeno 297.056 gradskih dionica kluba sa Šubićevca, ukupne vrijednosti nešto više od 59,4 milijuna kuna, što iznosi 95.94 posto temeljnog kapitala, a sve to za početnu cijenu od 100 tisuća kuna. Međutim, one za sada i dalje ostaju u vlasništvu Grada.

– Nastavljamo dalje prodavati dionice. Cilj je financijska stabilizacija i rezultatski iskorak kluba, odnosno ulazak u prvu ligu. Uspije li se u tome, lakše će biti i prodati dionice – kazao nam je šibenski dogradonačelnik Paško Rakić.

Podsjećamo, prošle godine svako malo bi se zavrtjela priča o mogućem ulasku stranih ulagača u HNK Šibenik. Spominjali su se Talijani, Austrijanci, Kinezi, a za kupnju kluba navodno je bio zaintersiran i litvanski sportski gigant Žalgiris. Od svega toga na kraju nije bilo ništa, a ništa bolje, vidimo, nije prošao ni javni poziv. Ostaje nam dakle nada u plasman u prvu ligu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.