ZAKLJUČAK NO-A HNK ŠIBENIKA: Bez strateškog partnera priča o prvoj ligi dugoročno je neodrživa

Jučer se sastao Nadzorni odbor HNK Šibenik. Tema za razgovor bilo je puno, od ostavke direktora i predsjednika uprave Ive Krečka, preko nezahvalne financijske situacije do situacije na travnjaku, odnosno slaganje momčadi za napad na prvu ligu. O zaključcima s tog sastanka izvijestio nas je dopredsjednik NO-a Ante Rakić.

– Što se tiče gospodina Ive Krečka, naša je želja da on ostane u klubu, kao dopredsjednik uprave zadužen za sportski dio, dakle za seniorsku momčad i omladinski pogon. Također, uskoro bi trebao biti imenovan novi predsjednik uprave koji će se prije svega baviti financijskim dijelom. Imamo li kandidata? Sigurno da baratamo s nekoliko imena, ali ne bismo još izlazili u javnost s njima – kaže Rakić.

Po pitanju financija, sve oči uprte su Ministarstvo financija koje bi trebalo dati zeleno svjetlo za realizaciju kredita u iznosu od 5,8 milijuna kuna.

– Naše informacije govore kako je taj dokument na stolu ministara pa očekujemo da će kroz pet, šest dana biti donesena konačna odluka. Ono što valja istaknuti jest da čak i ako odgovor bude negativan, imamo alternativu. Koja je to alternativa? Pa i o tome ćemo izvijestiti javnost kad za to dođe vrijeme – objašnjava Rakić.

Dodao je kako je stav NO-a da se svakako pokuša napasti prva liga.

– Svima nama želja je da se na Šubićevcu ponovo igra prvoligaški nogomet, ali ključno je pronaći strateškog partnera, a neki kontakti po tom pitanju već postoje. Bez toga, bez strateškog partnera priča o prvoj ligi dugoročno je neodrživa – ističe Rakić.

Nadzorni odbor sljedećeg tjedna trebao bi se ponovo sastati, kada će, između ostalog biti obavljen razgovor i s trenerom Mirkom Labrovićem.

– Na tom ćemo sastanku odlučiti s kakvim snagama idemo u drugi dio prvenstva, na koje igrače i dalje računamo. Do tada, bi vjerujem, i neke druge, financijske stvari trebale biti poznate. Ono što mogu kazati jest da će do početka priprema, dakle do 15. siječnja, igračima biti uplaćene dvije zaostale plaće, dakle one za listopad i studeni – zaključio je dopredsjednik NO-a šibenskog drugoligaša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.