Zapažen nastup šibenskih atletičara na jednoj od najtežih planinskih utrka u Europi

Troje šibenskih atletičara nastupilo je u subotu na 9. Međunarodnoj planinskoj utrci ‘Makarska – Vošac’, koja je održana u sklopu obilježavanja Međunardonog dana biološke raznolikosti te Dana zaštite prirode. Na utrci koja se bodovala za Hrvatsku planinsku ligu kao i za Hrvatski kup u planinskom trčanju članovi AK Šibenik ostvarili su zapažene rezultate.

Radmila Maksimović je utrku dugu 8,6 kilometara, čija trasa vodi preko uskih, kamenitih i nepristupačnih terena, s 1.421 metara vertikalnog uspona, što je čini jednom od najtežih utrka takvog tipa u Europi, istrčala kao treća u ukupnom poretku ženske konkurencije.

Uz tu broncu u ukupnom poretku, Šibenčani su osvojili još tri odličja u kategorijama planinskog kupa. Pa su tako Radmila Maksimović i Snježana Rak uzele zlata u kategorijama žena, dok je Damir Maksimović u svojoj kategoriji bio brončani.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.