Zašto bi Baldekin ove sezone trebao biti još puniji i glasniji

Manje od mjesec dana ostalo je do početka nove klupske košarkaške sezone. Ona reprezentativna okončana je debaklom u Istanbulu i još jednim razočaranjem u režiji A vrste. U novo prvenstvo GKK Šibenik ulazi s daleko manje ambicija (i love) nego prošlog ljeta, ali osobno ću više guštati. Uživat ću gledati talentiranu šibensku mladost kojoj se lokalni sportski kolektivi okreću kad zagusti, kad klupske blagajne presuše. Takav je slučaj i na Šubićevcu i u Crnici i na Baldekinu. Okretanje mladima, nemojmo se zavaravati i prodavati floskule, nije nikakav plan već nužnost, jedina opcija.

gkk cibona 190417 18

Kada su se prošle sezone narančasti borili za sam vrh ljestvice Baldekin je bio pun na svakoj utakmici. Iskreno se nadam da će tako biti i u novom prvenstvu. Dapače, podrška s tribina sada je još potrebnija, pa i logičnija sa svom tom šibenskom dicom na parketu. Paiću, Nakiću, Radovčići, Šariću i ostalim klincima puno će značiti vidjeti da navijači stoje iza njih. A koliko vidimo po najavama, tako će najvjerojatnije i biti, barem kada je riječ o onim najvatrenijim, Funcutima.

gkk gorica paic 240416 2

Vladimir Anzulović stalno ponavlja kako njegovu momčad čeka teška borba za ostanak. Trener Šibenika možda malo ‘pili naopako’, ali da će biti dosta poraza, to stoji. I ne treba ih shvaćati tragično, već kao dio ‘školovanja’. Ne sumnjamo da će biti i pobjeda, ne bih se iznenadio kada bi narančasta mladost ‘skinula’ i kojeg ABA ligaša. Kolika je koncentracija talenata na Baldekinu pokazao je i turnir u Italiji. Šibenik je na njemu svladao bogatog i ambicioznog slovenskog prvoligaša iz Kopera, a onda 25 minuta bio egal s Venecijom, aktulnim prvakom Italije. U tim su utakmicama šibenski mladići (udruženi s Bašićem i par ‘pametnih’ ovoljetnih pojačanja) pokazali ‘muda’ i dali nam za pravo nadati se da će Baldekin i u novoj sezoni biti poprište lijepih košarkaških priča.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.