FOTO Zdravstvuj! Hrvati pred vratima Moskve

Pravi su bleferi ti naši ‘Vatreni’, taj Zlatko Dalić. Danima uoči dvoboja s Grcima servirali su nam priču ‘strpljivo, strpljivo, ovo je tek prvo poluvrijeme, ne treba juriti’. I što su onda napravili? U dvadeset su minuta ‘djeci Pireja’ uvalili dva gola, do kraja prvog poluvremena još jednog, da bi na početku drugog dijela ispisali četvrti čin grčke tragedije. Tih 4:1 trebali bi biti garancija da ćemo sljedeće godine u Rusiji, na Svjetskom prvenstvu, slušati Lijepu našu.

vatreni himna

Ali u pravu je izbornik Dalić, tvorac ‘hrvatskog preporoda’, kada poziva na oprez, ističući kako ne treba vaditi vizu za Moskvu prije nedjelje, prije uzvrata.

– Nije 4:1. U Atenu putujemo kao da je 0:0. Nema nikakve euforije, i dalje stojim pri tome da je ovo bilo samo prvo poluvrijeme – kazao je Dalić nakon veličanstvene predstave na Maksimiru njegovih igrača.

Na tragu njegove izjave bio je i maestro Luka Modrić.

– Ne smijemo ni pomisliti da je gotovo. Ovih 4:1 su uistinu lijep rezultat, da nam ga je netko ponudio prije utakmice objeručke bismo ga prihvatili. Ali, tek smo pola posla napravili i moramo i u Grčkoj biti na istom nivou – kazao je čudesni veznjak koji je bio nerješiva enigma za Grke.

vatreni

Jednu od svojih najboljih utakmica u kockastom dresu u posljednjih nekoliko godina odigrao je Ivan Rakitić. On se osvrnuo i na fantastičnu navijačku podršku s tribina.

– Hvala našim navijačima. Kada smo ovako zajedno, ujedinjeni, možemo puno i nadam se da ćemo se na kraju svi skupa radovati odlasku u Rusiju – poručio je ‘Raketa’.

navijacica 2

Sve u svemu, bila je to prekrasna hrvatska večer, veličanstvena pobjeda koja je burno i glasno proslavila diljem Lijepe naše, pa tako i u Šibeniku. Pa iako je pred nama još 90 minuta, vjerujemo da možemo nazdraviti. Zdravstvuj!

(foto: HNS)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.