‘ZLATNI MEDVJED’ Lucija doplivala do srebra i osobnog rekorda na 100, Marta uzela seniorsko srebro na 200 leđno

Zapažen nastup ostvarili su članovi Plivačkog kluba Šibenik na jednom od naših najjačih plivačkih mitinga, ‘Zlatnom  medvjedu’, koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu. U konkurenciji 380 plivača iz 50 klubova iz 16 zemalja, boje šibenskog kluba branili su u seniorskoj konkurenciji Lucija Jurković – Periša, te u mlađe juniorskoj Martina Ševerdija, Marta Leković, Stipe Bumber i Jerko Ćaleta.

U jutarnjim kvalifikacijama plivalo se u četiri discipline Grand Prix programu mitinga, a za plasman u popodnevna A finala trebalo se plasirati među prvih osam, dakle s  apsolutnim vremenom. Za B finala konkurirala su, pak, osam juniora i mlađi, dok su za mjesta u C finalu mogli konkurirati plivači u kategoriji mlađih juniora.

Perjanica kluba Lucija Jurković Periša u jakoj je međunarodnoj konkurenciji potvrdila kvalitetu. Izborila je tri A finala, a u jednom od njih doplivala je i do medalje. Učinila je to u disciplini 100 leđno u kojoj je osvojila srebrnu medalju, postavivši pritom novi osobni rekord (1:04,58). Na 200 mješovito i 200 slobodno bila je, pak peta.

Medalju, i to seniorsku, osvojila je i Marta Leković, koja je na 200 leđno izborila A finale, da bi u njemu isplivala do srebra, s vremenom 2:26,14. Bilo je to ujedno i najbolje vrijeme među juniorkama i mlađim juniorkama. Marta se kvalificirala i u dva B finala, na 100 leđno ( s najboljim  vremenom kod mlađih juniorki) te na 200 mješovito.

pk sibenik ekipa 1

Martina Ševerdija je u četiri B finala najbolji nastup imala na 200 mješovito, gdje je doplivala do prvog mjesto, na 50 prsno bila je druga, dok je na 100 i 200 prsno osvojila treće mjesto u konkurenciji mlađih juniorki.

U muškoj konkurenciji Jerko Ćaleta izborio je tri B finala, u kojima je na 50 leđno bio drugi, na 100 i 200 leđno treći, dok je na 50 leptir u C finalu isplivao šesto vrijeme. Njegov timski kolega Stipe Bumber je, pak, u B finalu na 50 i 100 leptir zauzeo peta mjesta.

– Možemo biti zadovoljni nastupima naših plivača na ovako jakom mitingu, sa dvije osvojene seniorske medalje i solidnim pozicijama u mlađim dobnim skupinama. Sa ‘Zlatnim medvjedom’  završene kvalifikacije za državno prvenstvo, tako da smo riješili sve dileme oko prijava naših devet plivača koji će nastupiti na njemu – kazala je tajnica kluba Danira Tepić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.