ŽNL: U dvije godine odustalo gotovo pola lige

‘Spala knjiga na pet slova’. Izraz je to koji se od predstojeće sezone može primijeniti na Županijsku nogometnu ligu, a koja će u novom prvenstvu brojiti pet klubova. Bar će ih toliko startati, ali, kako je krenulo, nije isključeno da se tijekom sezone taj broj dodatno smanji.

Najnoviji klub koji je odustao od igranja ovog natjecanja je šibenski Mihovil. Klub iz Mandaline nedavno je Županijski nogometni savez izvijestio kako zbog manjka seniorskog kadra odustaje od igranja, odnosno, kako će nastaviti djelovati samo njegov omladinski pogon.

MANJAK IGRAČKOG KADRA

Podsjetimo, ŽNL startala je sa devet klubova. Međutim, prošle sezone počelo je osipanje. Prva je otpala, također zbog manjka igračkog kadra, Rogoznica. Nakon toga je, u drugom dijelu prvenstva zbog nepodmirivanja financijskih obaveza prema Županijskom nogometnom savezu iz lige izbačen skradinski SOŠK, da bi šest kola prije kraja, i opet zbog nedostatka igrača, odustala i Mladost iz Tribunja.

Ali, kakva je, takva je, kaže povjerenik ŽNL Hrvoje Kulušić, liga ide dalje.

– Žao nam je što je Mihovil također odustao, ali što je tu je. Natjecanje nastavlja pet klubova i nadam se kako više neće biti odustajanja. Šteta, mislim da je bilo malo više volje i angažiranosti pojedinaca da smo mogli imati ligu od osam klubova – kaže Kulušić, ponovivši kako je liga regularna sve dok u njoj igra minimalno tri kluba.

Dakle, nakon odustajanja Mihovila, u novoj sezoni ŽNL, koja starta 27. rujna, igrat će Vodice, Dinara, Rudar, DOŠK i Janjevo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.