Zvonko Erak ostao bez medalje na hrvačkom SP za veterane

Šibenčanin Zvonko Erak nije, na žalost, uspio doći do željene medalje na Svjetskom veteranskom prvenstvu u hrvanju, koje je prošlog tjedna održano u Sarajevu. Šezdesetogodišnji  trener u Hrvačkom klubu Šibenik, svjetski veteranski prvak iz 2005. i 2009., u glavni grad Bosne i Hercegovine otputovao je uvjeren kako može do još jednog zlata, ali ovog puta naletio je, kaže, na snažnije i puno mlađe protivnike.

– U prvom meču borio sam se protiv sedam godina mlađeg Bugarina koji nastupa za Francusku i izgubio, a kako se on plasirao u finale, povukao me u repasaž, u borbu za treće mjesto. Tu mi je protivnik bio Nijemac, lanjski svjetski prvak u nižim divizijama (mlađa godišta, op.a.) i također dosta mlađi. I tu sam borbu izgubio, tako da se nemam baš s čim pohvaliti. Međutim, ja sam sportaš i jako dobro znam da su porazi sastavni dio sporta – kazao nam je Erak po povratku iz Sarajeva, dodajući kako mu je ovo bilo deveto veteransko prvenstvo, i najjače do sada.

– Nastupili su hrvači iz 48 zemalja, tako da je bilo iznimno jakih boraca. Ono što mi je želja jest osvojiti bar još jedan naslov svjetskog prvaka, možda već na sljedećem prvenstvu koje se održava u Beogradu. Kada to napravim, objesit ću triko o klin – zaključio je Zvonko Erak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.