Goran Pauk prema DIP-u ipak ide u drugi krug jer je osvojio 49,83 posto glasova

Podaci Državnog povjerenstva sa 90 posto obrađenih biračkih mjesta pokazuju da je HDZ-ov kandidat za Šibensko-kninskog župana osvojio 49,83 posto povjerenja birača pa će u drugi krug s SDP-ovim Frankom Vidovićem koji za sad ima povjerenje 21,56 posto birača.

Za Šibenski portal Pauk je kazao da popularnost očito nije pala s obzirom na dugotrajnost boravka u politici kako je to uobičajeno.

– Ovdje se dogodilo nešto drugo, a to je rezultat, gladajući sebe, otvorenog pristupa prema građanima i žiteljima ove županije, jasnost, transparentnost, poštenje i otvorene ruke prema svima. S druge strane, vidljivo je da se ova županija pomaknula iz nekih vremena u kojima smo bili dugo vremena nakon rata i to u zadnje dvije, tri godine. Bilježimo pozitivna kretanja, imamo jasne projekte koji želimo realizirati i mislim da su žitelji ove županije prepoznali i izabrali, kazao je Pauk.

HDZ-ov kandidat za župana komentirao je kako su izbori za župana bili specifični.

– Dogodile su se neke stvari koje se nisu očekivale, pogotovo kod liste Stipe Petrine. Očekivao sam da on, s obzirom na cijelu njegovu negativnu retoriku, sjedne na stolicu, da se sučelimo i da se bori za tu stolicu. Međutim, izabrao je lakšu opciju. S druge strane, gospodin Klarin dao je ostavku nakon stranačkih izbora i ta je ostavka velikim dijelom bila garnirana njegovom obvezom da ostane tu gdje je. S treće strane imali smo Franka Vidovića koji je po mom viđenju pobjegao iz gradske borbe i ušao u županijsku da politički lakše prođe ako izgubi. Mislim da su se unaprijed i pomirili s porazom jer sve ovo što se događalo oko njih i njihovih kandidata jako im je štetilo. To se vidi i po rezultatima, komentirao je ove izbore i naglasio da je po pitanju svoje pobjede još uvijek umjereno oprezan iako su postoci jako visoki.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.