ŠIBaj TV! Obrtnici složni: ‘Mjere nisu dovoljne dok je centar grada raskopan’

Šibenski obrtnici lani su, pred kraj godine, pokrenuli inicijativu o zatvaranju trgovina i radnji u Kalelargi u popodnevnim satima sve do proljeća. Međutim, nakon sastanka s gradonačelnikom Burićem, ipak su definirane mjere za olakšanje poslovanja onima koji posluju na području stare gradske jezgre. Razgovarali smo sa šibenskim obrtnicima o ovoj temi, evo što su nam kazali:

Spomenička renta u staroj gradskoj jezgri bit će prepolovljena, najam štekata od studenog do travnja u Kalelargi i Masnoj ulici neće se naplaćivati, a poduzetnici iz tog dijela grada bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja radova na Poljani.
Ideja jednog obrtnika s kojim smo telefonski razgovarali bila je preseljenje svih vitalnih državnih službi u centar grada, jer se na takav način dobije ogromna cirkulacija ljudi koji ostaju u gradu na kavi i šetaju po dućanima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.