‘Stanje računa za Milino liječenje nakon vikenda je 1,6 milijuna kuna’

Zaklada Nora Šitum objavila je jutros da je za liječenje dvogodišnje Mile Rončević prikupljeno ukupno 1.649.187 milijuna kuna na njihovom računu.

Riječ je o novcu koji je uplaćen na račun koji je otvorila Zaklada, a danas u 12 sati u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu roditelji malene Mile održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti javnost o sredstvima koja su uplaćena na račun oca.

‘Dan uoči odlaska obitelji u SAD žele iskoristiti priliku i zahvaliti javnosti i medijima koji su im pomogli u prikupljanju sredstava za Milino liječenje, ali i odgovoriti na brojne upite novinara’, piše u pozivu na press konferenciju.

Podsjetimo, do petka navečer na račun Marina Rončevića uplaćeno je nešto više od 8,2 milijuna kuna, a sve uplate moguće je pratiti na stranici lifeformila.com. Za Milino liječenje u Philadelphiji potrebno je prikupiti ukupno 2,8 milijuna dolara, što je oko 18 milijuna kuna.

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić u izjavi medijima objasnio je kako je liječenje skupo jer nije riječ o samo jednom lijeku, već o cijelom nizu tretmana, dijagnostičkih pretraga i praćenju parametara koji će trajati godinu dana, a možda i dulje.

Ukoliko i vi želite pomoći, novac možete uplatiti na račun HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – ‘darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević’. Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.

S obzirom da se Zaklada Nora Šitum kasnije priključila akciji, a Norina majka Đana Atanasovska prijavila je i organizirala akciju kako bi sve bilo po zakonu, oni koji žele mogu uplatiti novac i na njihov račun.

Žiro račun humanitarne akcije – PBZ: Zaklada Nora Šitum, HR2423400091511004008, SWIFT: PBZGHR2X.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.