Stipe Petrina ide na izbore sa ŠGF-om i Lasanovom ‘Listom našeg mista’

Nezavisna lista Stipe Petrine na svibanjske lokalne izbore za Gradsko vijeće Šibenika izlazi zajedno sa Šibenskim građanskim forumom, Udrugom mladih ‘Za Šibenik’ i sa šibenskom Glazbenom udrugom mladih ‘NULA pozitivna’, a za Skupštinu Šibensko-kninske županije i s Kandidacijskom grupom građana ‘Lista našeg mista’ iz Vodica.

– Znamo da su se u gradu Šibeniku i u županiji Šibensko-kninskoj, kao i u ostalim mjestima izredale sve političke stranke, međutim u ovih 26 godina, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini svakim danom je sve gore i gore. Upravo radi toga ovog puta pojačani smo sa političkim opcijama koje jesu participirale u vlasti i, po našem i njihovom uvjerenju, shvatili da smo mi jedina preostala politička opcija koja se do sada nije prodala, koja je ostala, ne samo na svome političkom putu, nego nije nikad radila kompromise i prije svega uvijek je govorila istinu, kazala je Iris Ukić Kotarac sa NL Stipe Petrine.

nl stipe petrina-sgf-vodice (3)

Predstavljajući sve koalicijske partnere s kojima ide na lokalne izbore, Stipe Petrina je pozvao i sve druge opcije kojima je uistinu dobrobit grada i dobrobit županije na prvom mjestu.

– Ne želimo da nas vode stranački jaslari, kao što su nas do sada vodili. Činjenica jeste da je grad u dugu, pred bankrotom i da se samo vještim i bezskrupuloznim PR-om pokušava zamagliti stvarna slika grada. Još gora situacija je u županiji i mislimo da je vrijeme da se neke nove snage uhvate, kako kormila grada Šibenika tako i županije, poručio je Petrina.

nl stipe petrina-sgf-vodice (5)

Danijel Lasan Zorobabel sam je zaključio kako je možda iznenađenje vidjeti njega i Stipu Petrinu za istim stolom pa pojasnio.

– Naši ciljevi su isti, prepoznali smo se. Nakon razgovora s raznim političkim opcijama mi smo zaključili da je ovo jedina dokazana opcija koja se bori za svoj grad, svoju županiju i lokalnu zajednicu. Moram priznati, po javljanjima raznih političkih stranaka, postali smo respektabilna opcija koja zasigurno zauzima svoje mjesto na političkoj sceni u Vodicama. Uz ovu podršku, sa Stipom Petrinom, koji je jedini časno i moralno stavio sve karte na stol, rekli smo idemo sad ili nikad, prikipilo je. To je slogan u Vodicama, kazao je Danijel Lasan Zorobabel iz Liste našeg mista Vodica.

nl stipe petrina-sgf-vodice (6)

Istaknuvši da je NL Stipe Petrine za Šibenski građanski forum, nakon osam godina jedina realna opcija, Vladimir Kužina kratko je kazao što očekuju.

– Ovo je opcija koja će se beskompromisno boriti za prava građana i jednakost svih građana u procesu, te da Gradsko vijeće bude mjesto donošenja, a ne provedbe već donesenih odluka. ŠGF se od samog početka zalaže za očuvanje prostora, a u zadnje vrijeme vidimo i preko gradskog urbanističkog plana i ostaloga da se ponavlja isti scenarij pogodovanja određenim skupinama na račun lokalnih građana. To je samo jedan dio našeg programa, a sve ostale segmente objavit ćemo u našim istupima tijekom kampanje, kazao je Kužina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.