U Solarisu se okupilo preko 400 ljudi iz zdravstva. Raspravljaju o brojnim bitnim temama iz tog sektora

Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske okupio je jutros u kongresnom centru Amadria Park u Solarisu preko 400 sudionika, a teme kongresa su funckioniranje i poslovanje zdravstvenih ustanova, nova zakonska regulativa u zdravstvu te specifičnost zdravstvenog sustava Republike Hrvatske i zemalja u okruženju.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je brojne pozitivne pomake koji su ostvareni u sustavu zdravstva te predstavio planirane programe. Na javnom savjetovanju trenutno je Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća 2019.- 2025., čiji je cilj dijagnostika u ranim stadijima kako bi se povećala mogućnost radikalnog liječenja. Ministarstvo zdravstva u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu nabavit će šest brzih brodica  za hitni medicinski prijevoz i spašavanje na moru s pripadajućom opremom, a djelovat će na području Šibenika, Dubrovnika, Malog Lošinja, Raba, Zadra i Supetra.

Na otvaranju su govorili i šibenski gradonačelnik Željko Burić, Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, Krešimir Rotim i Mladen Bušić, a u dvodnevnom programu kroz izlaganja, panel diskusije i okrugle stolove obratit će se niz tema iz domene zdravstva.

Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, te pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog farmaceutskog društva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.