26 lampiona za Vukovar ispred SDP-a: ‘Naša je obveza čuvati uspomenu na vukovarsku tragediju’

Članovi šibenskog SDP-a odat će počast žrtvama Vukovara simboličnim paljenjem 26 lampiona povodom 26. obljetnice stradanja Grada heroja ispred stranačkih prostorija u subotu u 17 sati.

‘Povodom 26. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – na žrtvu koju je podnio ovaj herojski grad i time stvorio temelje za obranu Hrvatske od agresora, ne možemo, a da se ne prisjetimo svih slika koje su obilježile te dane, uplakane djevojčice u izbjegličkoj koloni, ranjenika u podrumu Opće bolnice, izvješća Siniše Glavaševića za Hrvatski radio prepunog šumova uz koje je cijela Hrvatska proživljavala užas kroz koji je prolazio Vukovar.

Žrtva koju je podnio grad Vukovar i njegovi stanovnici,  trajno je utkana u hrvatski nacionalni identitet kao simbol hrvatskog junaštva, otpora, požrtvovnosti, domoljublja i jedinstva.

Naša obveza i obveza budućih hrvatskih naraštaja je čuvati uspomenu na vukovarsku tragediju 1991., te se s posebnim poštovanjem i senzibilitetom odnositi prema tom gradu heroju’, piše u priopćenju gradske organizacije SDP-a Šibenik kojeg potpisuje Franko Vidović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.