Advent u Šibeniku prerastao đardin: Prve večeri više od pet tisuća ljudi

Riječima gradonačelnika Burića ‘Neka gore šibenske lampice’, sinoć je otvorena jedna od najpoželjnijih adventskih destinacija u Hrvatskoj – šibenska Adventura. U bajkovitom gradskom perivoju Roberta Visianija tisuće lampica osvijetlile su više od pet tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo prvog dana adventskog sajma.

Osim u kuhanom vinu i kobasicama, Šibenčani su na adventskim kućicama mogli degustirati brojne specijalitete kao što su kuhani gin, tradicionalne luganige, jotu, pohane hobotnice, a sve to posluženo je u razgradivoj ambalaži jer šibenska je Adventura prvi i jedini plastic-free adventski sajam u Hrvata. Osim ambalaže, ništa plastično nije bilo ni na koncertu legendi iz TBF-a koji su  svirkom ugrijali i one najzimogroznije.

DSC_5642

Dupkom pun, šibenski je ‘đardin’ sinoć bio prava božićna bajka puna pozitivne energije, kojoj, čini se, nitko nije mogao odoljeti, čak ni mrzovoljni Krampus na štulama, koji je u pratnji Sv. Nikole zabavljao najmlađe.

DSC_5789

Sinoć je otvoreno i klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića koje će raditi svakim danom od 9 do 23 sata.

Samo neka od brojnih glazbenih imena koja nas kroz prosinac očekuju u šibenskom đardinu su Mayales, Detour, Opća Opasnost, Auguste, RHCP i Amy Winehouse tribute bend, zaključno s 1. siječnja i koncertom Nene Belana i Fiumensa.

DSC_5642

Odlične se svirke organiziraju i na badnje i silvestarsko jutro, a tradicionalno se organizira i gurmansko natjecanje u friganju fritula, Fritulada. Vrhunac zabave očekuje se na dočeku nove, 2018. godine u koju će Šibenčani ući uz Elemental i Dubiozu kolektiv.

Šibenik misli i na svoje najmlađe pa će u sklopu Adventurice šibenske mališane svakodnevno razveseljavati Djed Božićnjak i Baka Mraz, vesela božićna družina, vilenjaci i snježne princeze, a organizirat će se i mini-disco popodneva.

Podsjećamo, adventski sajam radi od 10 sati ujutro, pa ne sumnjamo da će postati i omiljeno jutarnje okupljalište šibenskih ‘marendaša’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.