NP 'Krka' i Adventura imaju isti zadatak

Adventurica nadmašila sva očekivanja, a pripremaju vam još puno toga

Nakon prva četiri dana, koliko je prošlo otkad je Galerija Matija zablistala u blagdanskom ruhu, roditelji i djeca suglasni su u jednom – šibenska Adventura ponudila je kvalitetan i kreativan sadržaj koji, osim što razveseljava, radi na edukaciji najmlađih.

Jedan od najvećih iskoraka prošlogodišnje Adventure je kreativni, kontinuirani radionički program za najmlađe ostvaren u suradnji s Nacionalnim parkom Krka, koji je u Galeriji Matija u 25 dana ponudio 50 različitih sadržaja i radionica u kojima je sudjelovalo oko 1500 naših najmlađih sugrađana.

Sam program Adventurice usko je vezan uz edukaciju o ekološkoj održivosti, odnosno uz glavnu temu Adventure, koja od svojih početaka naglašava važnost očuvanja prirode, što je istom i misao vodilja predanog rada na zaštiti i očuvanju prirodne baštine koju kontinuirano provodi Nacionalni park Krka.

– S Adventurom dijelimo isti zadatak, a to je edukacija i naglašavanje važnosti ekološke održivosti –  zato smo već četvrtu godinu ponosni sponzori i partneri Adventure. Nakon više nego uspješne lanjske suradnje na radioničkom programu Galerije Matija,  naša suradnja nastavlja se u istom pravcu, pa se radionice Nacionalnog parka Krka, u sklopu Adventurice, odvijaju od, 10. prosinca pa do 13. prosinca, od 17 do 21 sat. Ovisno o afinitetu, djeca mogu birati između radionice izrade 3D božićne čestitke koja je na rasporedu danas, radionice izrade anđela od papira i češera koja će se održati sutra i radionice izrade božićnih ukrasa od starih novina na kojoj možete sudjelovati u petak, 13. prosincanaglasila je Silvija Čaleta, rukovoditeljica Odjela za promidžbeno-promotivnu djelatnost NP Krka.

Prva radionica NP ‘Krka’ održana je jučer poslijepodne. Radilo se o pravoj radioničkoj poslastici – uz izradu reciklažnog božićnog instrumenta od metalnih čepova, okupljeni su imali priliku naučiti kako spraviti jednostavne, ali ukusne i zdrave zalogaje. Na meniju su se tako našli zeleni smoothie, snježni frape, tuna na proteinskom kruhu s povrćem, pašteta od sira, energetska medena srca, čarobne kuglice i čaj od đumbira. Polaznici su odmah mogli degustirati pripremljene poslastice koje su im dale energiju za nove kreativne pobjede, a sigurno je da će se neke od njih naći i na stolu Adventurista u nadolazećim blagdanskim danima.

Podsjetimo, vrata Adventurice otvorena su svima od 17 do 21 sat radnim danom i nedjeljom te dvokratno subotama, od 10 do 14 i od 17 do 21 sat! Sve detalje programa možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici i na internetskoj adresi – https://adventura.sibenik.hr/adventurice/.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.