‘Changer Meetup’ u Šibenik dovodi inovacije, umjetnost, radionice i glazbu: Provjerite kompletan raspored i imena

‘Changer Meetup’, jedinstveno kulturno-turističko događanje koje se održava od 23. srpnja do 1. kolovoza u Šibeniku na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri, sa svojim programom donosi ‘Meetup Conference’, ‘Changer Meetup Multimedia’, ‘Changer Meetup Street Art’, ‘Changer Meetup Playground’ i ‘Changer Meetup Music’ koji će okupiti najznačajnije domaće i regionalne nositelje promjena u područjima kojima se bave, od biznisa do umjetnosti.

Zbog činjenice da dobra hrana mijenja pogled na svijet, od 23.07. do 01.08. na dva mjesta u samome centru, Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati u sasvim novom gastronomskom doživljaju ‘Four Croatia’ kroz kojeg će biti reinterpretirane namirnice i autohtone vinske sorte hrvatskih regija.

Ulaz na sve programe je slobodan, osim na koncert grupe Laibach u tvrđavi  sv. Mihovil u četvrtak 27. srpnja te na koncert Josipe Lisac idućeg dana na tvrđavi Barone. Za njih je potrebno nabaviti ulaznice po cijeni od 150 kuna u sustavu Entrio, u City Pointu šibenskih tvrđava ili na blagajnama tvrđava sv. Mihovil i Barone, a u prodaji je i ulaznica za oba koncert po cijeni od 230  kuna.

‘Changer Meetup Conference’ posvećena je izlaganjima inovativnih lidera iz poslovne zajednice. U sklopu konferencije održat će se NodeSchool škola programiranja u Muzeju Grada Šibenika, radionica Augmented reality u Galeriji sv. Krševana, Freelancing na dalmatinski i Crowfunding radionica Hrvoja Hafnera te paneli na Maloj loži  na kojima će, između ostalih, sudjelovati i Branimir Brkljač (Top Shop, Kosmodisk), Ivan Piko Stančić (glazbenik, producent i akademski slikar), Monika Mikac (COO, Rimac automobili), Marko Jukić (CEO, Vollo), Marko Mišulić (CEO, Rentlio), Martina Grgić (COO, Smart Lumies), Ladislav Jurić (CEO, Bagizzmo), Stevica Kuharski (CEO, Locodels)… Moderatori su Ivan Brezak Brkan (Netokracija) i Luka Sučić (HUB385).

no work

Changer Meetup Multimedia po prvi puta u Hrvatsku donosi luminare engleske umjetničke grupe Arhitects of  Air koji će biti postavljeni  na Poljani. Radi se o velikoj pneumatičkoj skulpturi (poput balona na zemlji),  dimenzija 60 x 20 m, u koju posjetitelji ulaze te ju doživljavaju kroz različita svijetla i boje kojima je izložena. Ovakvi luminari bili su smješteni na nekim od najpoznatijih lokacija na svijetu, kao što je prostor ispred  zgrade opere u Sidneyu, a iz Šibenika Arhitects of  Air odlaze na Sziget Festival u Budimpeštu. Hiper team – 3D mapping na sasvim će nov način oživjeti pročelje katedrale sv. Jakova, dok je čast da otvori CHANGER MEETUP pripala Ivanu Marušiću Klifu i njegovim multimedijalnim instalacijama u crkva sv. Krševana.

senor markusen

Changer Street Art na šibenskim će ulicama predstavit pomaknute realnosti suvremenih umjetnika kroz njihove originalne izričaje. 36 Mountains Festival tako donosi najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene u TZ grada Šibenika.  Imelda Ramović u Zagrebačkoj će održati izložbu Prints created on a smartphone, a vjerojatno najatraktivniji dio uličnoga programa bit će androidni engleski Led Drummersi. Njihov nastup na Trgu Republike Hrvatske tijekom kojeg će se izražavati svijetlom, specifičnim pokretima tijela te snažnim hipnotizirajućim ritmom bubnjeva nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za Senor Markusena rezerviran je prostor ispred  HNK-a  na kojem će ovaj multinstrumentalist pokazati svoje umijeće sviranja jednog od najčudesnijeg instrumenta na svijetu.

Changer Meetup Playground namijenjen je najmlađim članovima našega društva. Za njih smo pripremili šest dječjih radionica na kojima će, kroz igru i otkrivanje novih znanja i iskustava, razvijati inovativnost, ali i pravo te potrebu na vlastito izražavanje i komunikaciju. Svi sadržaji su suvremeni, multimedijalni, interaktivni, urbani i zabavni, a radionice su mentorirane od strane profesionalnih stručnjaka umjetničke organizacije WRUM, koji su posebno kvalificirani i imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima. Program se odvija na rivi, a sastoji se od: No work just play – radionice plesne improvizacije, Tvornice zvuka – radionice klasičnih i manje klasičnih instrumenta koji susreću elektroniku, Geometrije u prostoru – radionice produkt dizajna,  #Takeovera –  radionice društvenih mreža prilagođena mlađem uzrastu,  Pozdrava s Jadrana – radionice dizajna vlastitih razglednica Šibenika te Toxic beats – radionice izrade elektroničkih naprava od svakodnevnih predmeta.

led drummers

Changer Meetup Music rezerviran je za dva najjača imena regionalnih glazbenih promjena grupu Laibach i jedinstvenu Josipu Lisac. Oni će svoje koncerte održati u tvrđavama sv. Mihovi i Barone, a cijelo vrijeme trajanja CHANGER MEETUPA povijesna će jezgra biti mjesto besplatnih živih svirki ABOPA, Chuija, Sowasa, Hrvatske funk delegacije te nekih od najboljih hrvatskih DJ-ja.

Organizatori Changer Meetupa su Turistička zajednica grada Šibenika i agencija ‘fakat’.

changer

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.