Darivateljima krvi uručena priznanja i zahvalnice: ‘Ponosna sam na najplemenitiju obitelj svijeta’

Ukupno 15 darivatelja krvi dobilo je danas zahvalnice i priznanja povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi. Primanje za njih održano je u zgradi Županije gdje su im zahvalnice uručili ravnateljica šibenskog Crvenog križa Tonka Mikulandra i zamjenik župana Nikola Blažević.

Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv dobili su Trajče Temelkov i Dinko Cukrov, dok su zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv dobili Dragan Labor i Marijan Jerković. Za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i brončani znak dobili su Aleksandar Babun, Marin Baus, Marin Barić, Ivica Dunat, Bruno Krivan, Mirko Kovačec, Stanko Nikolić, Jozef Pezić, Neno Stegić i Željko Jankov, a za 35 puta darovanu krv zahvalnicu i brončani znak priznanja dobila je Sanja Radin Mačukat.

– U godini u kojoj obilježavamo 140 godina djelovanja Crvenog križa i 65 godina od prvog organiziranja akcije krvi želim iskazati svoju zahvalnost za svaku darovanu dozu krvi. Darivatelji oplemenjuju naše društvo kada smo u strci za nekim drugim vrijednostima. Nastavite dalje, jer radite plemenitu stvar koju ne može napraviti svatko. Od srca vam hvala – kazala je Mikulandra.

darivanje krvi (2)

Zamjenik župana Nikola Blažević naklonio se svim dobrovoljnim darivateljima, kazavši kako je čin darivanja veličanstven.

– Osiguravate da krv bude dostupna onima kojima je potrebna. Još jednom vam čestitam ovaj važan datum, činite i dalje to što činite, jer činite pravu stvar – rekao je zamjenik župana.

darivanje krvi (3)

Kad žena daruje krv 35 puta, to je kao da je muškarac krv darovao 50 puta. Sanja Radin Mačukat rekla je da ne bi voljela pričati o većoj ili manjoj vrijednosti darivanja, već ‘svim svojim darivateljima čestitati njihov dan’.

– Kad odete darovati krv, imate jedan poseban osjećaj pripadnosti toj širokoj zajednici, odnosno svjetskoj, plemenitoj i velikoj obitelji. Ponosna sam na najveću i najplemenitiju obitelj svijeta – darivatelje krvi – zaključila je Mačukat.

darivanje krvi (5)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.