Dinamično i svježe uz četiri saksofona ove subote u šibenskom teatru

Kvarteta saksofona ENDeM održat će glazbeni recital u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku u subotu, 1. lipnja u 19 sati. ENDem kvarte čine Marko Gerbus, Deni Pjanić, Nereo Arbula i Erna Čizmić Rebić, diplomanti i studenti Umjetničke akademije u Splitu u klasi profesora Gordana Tudora. Kvartet je osnovan 2015. godine kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. godine.

Prepoznati po bogatom zvuku i širokom rasponu tehničkih mogućnosti, ansambl je to koji svojim izričajem nedvojbeno pruža doživljaj pun dinamičnosti i svježine.

Od prvog nastupa ostvarili brojne koncerte i sudjelovali na raznim manifestacijama. Dobitnici su prve nagrade na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2016. godine te prve nagrade na regionalnom i druge nagrade na državnom natjecanju komornih sastava 2017. godine. Na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko 2018. godine osvojili su prvu nagradu i naslov laureata.

Repertoar kvarteta obuhvaća djela iz svih stilskih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, s posebnim naglaskom na djela hrvatskih skladatelja.

Program izabran za koncert u Šibeniku presjek je repertoara koji kvartet njeguje, a obuhvaća širok raspon stilskih razdoblja kao i krajeva kojima je glazba inspirirana ili gdje je nastala. Između ostalih na repertoaru su Rossini, Lago, Pjanić i Bombardelli

Prodaja ulaznica po cijeni od 30 kuna na blagajni kazališta od 10 do 12 sati i jedan sat prije početka koncerta i online prodaja preko portala www.mojekarte.hr.

Naslovna fotografija: YouTube

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.