Burić tvrdi da je to već gotovo sigurno

Dio Poljane financirat će Europa, a uz nju i 11 novih autobusa za novu gradsku tvrtku

Izgradnja garažne trokatnice pod šibenskom Poljanom, koja je već pod zadnjom pločom, koštat će Grad Šibenik i manje nego je planirano. Naime projekt vrijedan oko 50 milijuna kuna, koji Gradski parking financira kreditom od 25 milijuna kuna, a preostali iznos osiguran je u gradskom proračunu, Grad Šibenik prijavio je za europsko sufinanciranje koje je, po riječima gradonačelnika Željka Burića, vrlo izgledno.

– Gotovo je sigurno da ćemo dobiti bespovratna europska sredstva za Poljanu, a u sklopu tog projekta dobit ćemo i 11 novih autobusa. Grad definitivno ide u osnivanje prijevozničke tvrtke, odnosno u samostalni komunalni prijevoz. To se odnosi i za dijelove grada koji do sada nisu imali gradske linije, kao Šparadići, Žaborić, Grebaštica, Dubrava i Jadrija. Obavili smo razgovor i sa sadašnjim prijevoznikom Autotransportom Šibenik – najavio je gradonačelnik Burić odgovarajući na pitanje SDP-ovog vijećnika Joška Šupe o konačnoj cijeni projekta Poljana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.