U petak prva večer

Direktori Dalmatinske šansone uvjereni da bi ovogodišnje, 22. izdanje festivala moglo biti jedno od najboljih

Večeri Dalmatinske šansone u Šibeniku ove će godine, u petak i subotu biti održane 22. put na Trgu Republike Hrvatske. Prva večer je posvećena talijanskoj kanconi dok su u drugoj večeri na rasporedu izvedbe novih skladbi, rečeno je danas na konferenciji za medije koja održana ispred Muzeja grada Šibenika. Program obje večeri počinje u 21 sat.

O detaljima su na konferenciji za novinare govorili direktor festivala Branko Viljac, umjetnički direktor Dušan Šarac, gradonačelnik Željko Burić, dogradonačelnik Paško Rakić te direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

– Nakon 22 godine u ‘moru’ glazbenih manifestacija u Hrvatskoj i u tom ‘moru’ kruha i igara, bez lažne skromnosti ću kazati da je dalmatinska šansona jedan relevantan događaj koji mi ljubomorno i tvrdoglavo forsiramo. Možda i nisam u pravu, ali svi ti ljudi to jest izvođači ovdje se osjećaju kao kod kuće. Napomenuo bi da ove godine imamo čak 12 ženskih izvođača što dosad nije bio slučaj. Teško je biti mjerodavan, ali smatram da će ovogodišnje izdanje biti jedno od najboljih dosad – kazao je Šarac.

Branko Viljac je istaknuo neke izvođače koji bi trebali biti okosnice ovogodišnjeg festivala na kojem će nastupiti 11 debitanata.

– Postoji nekoliko perjanica koji su nositelji našeg festivala, poput Mie Negovetić koja nastupa samo kod nas, zatim grupa Forum, Lidija Bačić – Lille s prikladnom pjesmom za festival i nemojte se čuditi što ona radi u Šibeniku. Debitanti su klapa Contra, a riječ je o formaciji nastaloj iz onih nekoliko klapa Cambi te bi još izdvojio Nenu Belana i Četiri tenora – naglasio je Viljac.

Gradonačelnik Burić je naglasio kako su šansone sinonim uspješnosti, dugotrajnosti i kvalitete koju je povezao s turističkom sezonom jer šansona pokazuje njezin vrhunac.

– Posebno mi je drago da nakon 22 godine mogu ponovno čestitati dvojcu Šarac – Viljac, jer držati intenzitet zanimanja publike tolike godine znači da zaista morate imati kvalitetu što je potvrđeno i intenzivnom borbom za ulaznice. koja je počela prije sedam osam dana – rekao je Burić.

Karađole je zadovoljan i time što izvođači te mnoštvo novinara, kompozitori i mnogi drugi spavaju u gradu i koriste sve kapacitete što ima, dakako, utjecaja na sliku turističke sezone.

– Kad je krenula šansona, uz Dječji festival nije ni postojao nijedan drugi, dok danas imamo čitav niz zanimljivih festivala, ali dalmatinske šansone i dalje čine kičmu događanja u Šibeniku – zaključio je Karađole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.