Dvanaestogodišnja Šibenčanka Luca boluje od teške bolesti i potrebna joj je pomoć

Dalmare poziva sve sugrađane i ljude dobrog srca da kupe balon na glavnom trgu i pomognu dvanaestogodišnjoj Luce iz Šibenika koja pati od rijetke plućne bolesti. Pomoći možete i donacijom na žiro račun HR 4424070003105006606 te prilikom uplate naglasiti da je riječ o donaciji.

Na prvi pogled dvanaestogodišnja Luca iz Šibenika ne razlikuje se od svojih vršnjaka. Voli svoj grad, drage ljude i najviše od svega, ljeto i more. Toliko uživa u ljetnim radostima da je čak pobijedila na natječaju teen magazina OK! koji joj je darovao glasoviti SOHO luftić.

No, mlada Šibenčanka izdvaja se od ostalih po tome što je prva u Hrvatskoj i šesta u svijetu, ali ne u sportskoj disciplini ili natjecanju znanja već po rijetkoj plućnoj bolesti pleuralnog mezotelioma. Njena svakodnevica je odjel pedijatrije šibenske Opće bolnice te KBC Rebro Zagreb gdje prima terapiju u sklopu operacija i kemoterapija te se nada nastavku liječenja. No, sama bolest nije jedini problem djevojčice Luce i njenih roditelja jer liječenje zahtjeva prikupljanje tri neovisna mišljenja koja su nužna za provođenje terapije daljnjeg liječenja što traži život na dvije adrese, u Šibeniku i Zagrebu i dodatne financijske izdatke.

IMG_6515

Upravo zbog toga su  shopping centar Dalmare i Baloni Šibenik odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za hrabru Luce i pomoći joj u ozdravljenju putem prikupljanja sredstava kupnjom- donacijom za balon koji će se nalaziti na glavnom trgu centra svakim danom od 10 – 20h. Donacije će se moći izvršiti u posebno označene kutije koje će se nalaziti pokraj balona te će se završetkom akcije uplatiti roditeljima na žiro račun HR4424070003105006606. Pomoći možete i donacijom na isti račun te prilikom uplate naglasiti da je riječ o donaciji. 

luca


 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.