Mještani Perkovića iskoristili su hladno zimsko vrijeme za kolinje, tradicionalni običaj klanja svinja raširen diljem Lijepe naše. Nakon svinjokolja, žene su zasukale rukave i napunili kulenice i kobasice koje potom idu na dimljenje na buru.
Tradicija kolinja zadržala se u starijim kućanstvima, a među glavnim proizvodima klanja su i pršuti, pancete, krvavice i čvarci. A odavno je poznato da je bura ‘glavni začin’ dobrog pršuta u dalmatinskoj zagori.


- Pjesnička večer uz stihove Vesne Parun u ponedjeljak u Knjižnici - 7. ožujka, 2021. 19:36
- Njemačka stavila Istru u ‘zelenu zonu’. Iz stožera poručuju: ‘Pratimo situaciju, želimo spremni ući u sezonu’ - 7. ožujka, 2021. 19:11
- Šupe prozvao HDZ i pozvao sve u Saboru na riješavanje problema nepravde spram žena - 7. ožujka, 2021. 18:13
- Znak zdrave veze: Pet svađa koje odrade i najsretniji parovi - 7. ožujka, 2021. 17:28
- Toni Turčinov ide po drugi mandat načelnika Murtera: ‘Iza mene i mog tima četiri su godine rada i truda’ - 7. ožujka, 2021. 16:09
- Hvalevrijedna akcija: Volonteri i članovi šibenskog Powerlifting kluba čistili smeće na dvije lokacije - 7. ožujka, 2021. 15:17
- ‘Alfredo piletina’: Ručak koji možete napraviti za samo pola sata - 7. ožujka, 2021. 14:31
- TOP 5 Frajeri sa špice - 7. ožujka, 2021. 13:20
- Provjerite raspored aktivnosti ‘Društvenog centra Promina’ za ožujak - 7. ožujka, 2021. 12:31
- U Hrvatskoj 394 nova slučaja zaraze. Preminulo pet osoba - 7. ožujka, 2021. 10:58