FOTO Dječji kartaški turniri u šibenskoj knjižnici: ‘Ne igramo u velike novce’

Malo je onih koji nisu čuli za Yu-Gi-Oh!, svjetski popularnu animiranu seriju iz Japana koja ima milijune fanova diljem svijeta. Po uzoru na istu napravljena je i kartaška igra koja je distribuirana diljem svijeta, a nije zaobišla ni Hrvatsku.

Igra je već dugi niz godina jako popularna u našoj zemlji, diljem Hrvatske održavaju se kartaški turniri, a ni mali Šibenčani nisu ostali imuni na nju. Subotnja jutra grupica osnovnoškolaca provodi u šibenskoj knjižnici gdje nekoliko sati provedu igrajući ovu planetarno popularnu igru.

yu

yu2

– Ovaj klub je odavno napravljen, ali ne znamo tko je zaslužan za to. Saznali smo da postoji, nekolicina nas je došla zajedno, ostali smo se upoznali ovdje. Kad nas ima malo više organiziramo turnire i svatko donese po pet kuna. Mi ne igramo u neke velike novce niti dajemo za karte neke astronomske cifre jer karte znaju doći i po tisuću kuna, otkrivaju nam Marko i Gabrijel koje smo zatekli u igri.

Roditeljima njihove ‘kartaške aktivnosti’ ne smetaju jer škola je na prvom mjestu.

– Igramo kad smo slobodni, preko tjedna eventualno složimo karte, a subota je rezervirana za druženje u knjižnici, pričaju nam.

U knjižnici nam otkrivaju da se djeca periodično pojavljuju u ‘kartaškom klubu’ koji djeluje već nekoliko godina.

yu3

– Ne znam točno tko stoji iza njega, ali subotama se već duže vrijeme okupljaju ovdje. Interes za karte se periodički izmjenjuje, pojavljuju se nove grupe djece dok stariji prestanu dolaziti zbog obaveza. Djeca se na ovaj način, posebice kada je vani ružno vrijeme, druže i stječu nove prijatelje, otkriva nam Marina iz knjižnice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.