FOTO Galeriju sv. Krševana ‘preuzelo’ 99 ‘lutkoslika’

Izložba lutaka i lutkoslika 99′ Margarete Peršić koja se već dvadeset godina aktivno bavi izradom igračaka i lutaka večeras je otvorena u galeriji sv. Krševana.

Izložba pod radnim nazivom ’99’, obuhvaća njezin rad pretočen u 99 ‘lutkoslika’, izrađenih kombiniranom tehnikom (ilustracija, lutkarstvo) uglavnom od recikliranih materijala, koje prikazuju poticaje okoline u vidu ljudi koje je susretala, a u njoj su ostavili trag.

LUTKE1

LUTKE2

LUTKE3

LUTKE4

Kako je kazala, priča je to iz naroda o kralju koji je imao sretnog i zadovoljnog slugu. Kralj se tome uvelike čudio,a savjetnik mu je objasnio da sluga ne spada u krug od 99 i podmetnuo istom sluzi vreću s 99 zlatnika da dokaže svoju tezu. Od tog doba sluga je stalno prebrojavao svoje blago i razmišljao na sve moguće načine kako da dođe do još tog jednog zlatnika i postigne savršenstvo. S vremenom je postao natmuren, umoran i nezadovoljan. Upao je u krug od 99, a kralj ga je otpustio, ne želeći imati pokraj sebe takvog slugu.

LUTKE5

LUTKE6

LUTKE7

l l1 l2 l3 l4 l5

 

Izložba možete  do 5. svibnja i to sve dane, osim nedjelje, od 10  do 12 sati, te od 16 do 20 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.