Tržnica vrvi ljudima

FOTO Građani ne škrtare za cvijeće: ‘Sve je skupo, ali neka im je blagoslovljeno’

Uoči blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, mnoštvo građana našlo se na šibenskoj tržnici kako bi kupili cvijeće i svijeće koje će odnijeti na groblja u spomen na svoje preminule. Obišli smo pijacu, provjerili ponudu i razgovarali s kupcima.

Pitari manjih krizantema su od 25 do 40 kuna, aranžmani po 70, a za stručak ivančice odnosno margaritele treba izdvojiti od 20 do 25 kuna.

Iz Boraje do Šibenika potegnuo je i Rade Knežević koji sadi cvijeće na svom OPG-u.

– Bukete prodajemo po 25 kuna, pitare po 50, a krizanteme po 15 kuna, iako izađemo u susret kupcima pa na veću količinu mogu dobiti i popust – kaže nam Knežević.

Prodavačica Ivana prodaje veće pitare po 45 kuna, nešto manje 25 kuna, a ako želite aranžmane u više boja onda ćete za njih izdvojiti 59 kuna.

Kupci, s druge strane, razgledavaju i biraju. Obiđu štandove, vide cijene, a onda odlučuju što kupiti.

– Uzeja san šest krizantema, jedan buket i desetak lampiona, a potrošija san 200 kuna – govori nam Svetin Tanfara s Krapnja.

Na pitanje je li skupo, kao i većina građana komentira da jest.

– Sve je skupo, ali neka im bude blagoslovljeno – dodaje Tanfara.

I Biserka Španja slaže se s njim.

– Ovi dan ne triba škrtariti. To je sve šta im se može dati, osjećaji, cviće i sviće – emotivno zaključuje baka Biserka.

A kada su u pitanju trgovački centri, cijene su slične kao i one na pijaci iako se često nađe i jeftinije. Buket margaritela u jednom od njih košta 15 kuna, a pitar krizantema kreće se od 20 do 30 kuna. Što se umjetnog cvijeća tiče, cijene cvijetnih aranžmana kreću se od 20 pa sve do 130 kuna. U Konzum prodavaonicama buket krizantema u ponudi je za 17 kuna, a jedan komad umjetnog košta od 7 pa sve do 14 kuna, ovisno o veličini. Cijene lampiona su od tri pa sve do desetak kuna.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.