Kontejneri puni, a oko njih i glomazni otpad

Foto kritika: Građani otpadom zatrpali zeleni otok kod škole na VidicimaFoto: čitatelj Šibenskog portala

Možda neki stanovnici Vidika i ne znaju da Zeleni grad glomazni otpad iz njihove gradske četvrti odvozi svake četvrte srijede u mjesecu, a iz fotografija koje nam je poslao čitatelj vidljivo je da ima i onih koji su dobili vrećice za odvojeno prikupljanje otpada, ali umjesto da ih iznesu pred kuće u svojim četvrtima, dovoze ih i odbacuju uz zeleni otok kod škole na Vidicima.

Bez obzira što ima građana koji ne razumiju ili ne poštuju novi sustav prikupljanja i odvoza otpada u Šibeniku, komunalni redari morali bi reagirati i Zelenom gradu dojaviti ovakve situacije u kojima je nužna izvanredna intervencija. Kontejneri za komunalni otpad uredno su ispražnjeni, ali je zeleni otok ‘zaboravljen’.

Za neupućene treba ponoviti da sav glomazni otpad mogu odložiti uz kontejnere dan prije odvoza tog otpada iz njihove četvrti, a raspored odvoza glomaznog otpada dostupan im je na internetskim stranicama Zelenog grada. U konkretnom slučaju taj dan je sljedeća srijeda, 23. listopada.

Svi oni koji su dobili vrećice za odvojeno prikupljanje korisnog otpada, žute i plave vrećice trebaju iznijeti pred kuću dan prije odvoza te vrste otpada, koji se prikuplja jednom mjesečno prema rasporedu Zelenog grada.

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.