Svečanost uz rektora Borasa

FOTO Na Studiju energetike promovirana druga generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija

Druga generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija danas je svečano promovirana na dislociranom preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Na svečanosti su, uz gradonačelnika Željka Burića, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekani Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Dubravko Majetić i Gordan Gledec, Mislav Grgić, bivši dekan FER-a te voditelj Studija energetske učinkovitosti Marko Delimar.

– Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati vam na uspješno završenom  jednom od najkompleksnijih studija našeg Sveučilišta. Prošle godine promovirali smo prvu generaciju studenata ovog studija, a pred nama je već druga generacija. Vjerujem kako ćete biti uspješni što god da odaberete, nastavak studija ili izlazak na tržište rada – poručio je promoventima rektor Boras.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Burić.

– Danas smo, poput vaših roditelja, iznimno ponosni budući da je ovo važan događaj i za grad Šibenik jer, uz prošlogodišnju generaciju, sad već imamo 20 sveučilišnih prvostupnika. Drago mi je i što interes za Studij energetike ne jenjava te što ga je u tekućoj akademskoj godini upisalo 27 novih studenata – istaknuo je Burić.

Nakon svečanog polaganja prisege, diploma je uručena devetorici sveučilišnih prvostupnika inženjera energetskih tehnologija.

U suradnji s uglednim hrvatskim fakultetima  FER-om i FSB-om, prvi sveučilišni studij u Šibeniku – Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, u kratkom je roku stekao popularnost među studentima iz svih krajeva Hrvatske. Ovaj tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će kroz šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije kako bi bili spremni početi raditi u zanimanjima 21. stoljeća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.