FOTO Šibenska nevjesta Brankica Stanić predstavila roman ‘Putevima svitanja’

Večeras je u Gradskoj knjižnici održano predstavljanje romana ‘Putevima svitanja’ autorice Brankice Stanić Rak.

Multimedijalna dvorana šibenske knjižnice za ovu je prigodu poprimila ugođaj dnevnom boravka uz dekicu, šalicu kave i kolačiće.

Ovo više nego ugodno predstavljanje  čiji je moderator bila Marina Čalić Polegubić začinio je i poznati  duoIndigo, odnosno Katarina Vučetić i Marjan Slavica, koji su svojim notama sve posjetitelje odveli u taj čarobni svijet Irske i naveli na maštanje o velikim životnim odlukama i pravoj ljubavi. Autorica je za posjetitelje pripremila i malo iznenađenje, jer su na početku predstavljanja gostima podjeljeni citati, a jedan posjetitelj kući je odšetao s primjerkom romana.

brankica brankica1 brankica2

‘Putevima svitanja’ donosi priču o fotografkinji Tini koja odbacuje koncept ‘sreće’ nametnut od drugih i odlazi na put u nepoznato- napušta zaručnika, Hrvatsku i upušta se u borbu kako bi pronašla smisao, zadovoljstvo i sreću. Iako je radnja u potpunosti izmišljena, roman ima i autobiografskih elemenata. Naime, autorica je kao mjesto radnje preuzela sva mjesta gdje je živjela i gdje sad živi.

brankica3 brankica4 brankica5

Knjiga ‘Putevima svitanja’ mogla bi biti okarakterizirana kao jedan mali šibenski projekt, jer je, osim autorice koja je prava šibenska nevista, na naslovnici poznata šibenska fotografkinja Sanja Lydia Kulušić, a fotografirala ju je također Šibenčanka, fotografkinja Marija Laća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.