FOTO Šibenski Kino klub predstavio program ‘Šibenik na filmskoj traci’

U sklopu projekta ‘Šibenik na filmskoj traci’ koji je nastao u suradnji Muzeja i Kino kluba  Šibenčani su večeras imali priliku pogledati Film o gradnji Šibenskog mosta i kadrove rijeke Krke snimljene davne 1931. godine.

– Prošle godine smo u suradnji s Kino klubom Šibenik održali nekoliko projekcija za članove i njihove analize naslova nalize naslova. S predsjednikom kluba Nikicom Šupom dogovorili smo da bi iduće ljeto krenuli s projekcijama dokumentarnih filmova o Šibeniku u 20. stoljeću. Tako da ćemo od sljedećeg ljeta u podrumu Muzeja, gdje su u srednjem vijeku bili zatvori, prikazivati ekskluzivno filmove za desetak do petnaest posjetitelja. Oni će se vrtjeti cijeli dan dok je otvoren stalni postav – kazao je ravnatelj Muzeja Željko Krnčević.

kino muzej

Večeras su Šibenčani prvo gledali film ‘Gradnja mosta preko rijeke Krke’, nakon čega su imali priliku pogledati i desetominutni prikaz kadrova Krke iz 1931. godine u dokumentarcu ‘Simfonija vode’  nagrađivanog režisera Josipa  Novaka.

U zimskom periodu, filmovi će se prikazivati jednom ili dvaput mjesečno, a prikazivat će se upravo filmovi koji će se na ljeto prikazivati u muzeju.

kino1

kino

– Postoji dosta tih filmova pa su članovi Kino kluba napravili izbor. Prava smo otkupili od HAVC-a, a zasad nećemo previše otkriti – kazao je ravnatelj.

Kino klub Šibenik osnovan je u lipnju ove godine, a kako je kazala dopredsjednica Kristina Bolanča, okuplja filmoljupce koji većinom gledaju filmove europske kinematografije i razgovaraju o njima.

kino3

– Neki od filmova koje ćemo prikazati u sklopu ovog projekta nikada nisu prikazani na televiziji pa će ih veliki broj Šibenčana imati priliku vidjeti po prvi put- najavila je Bolanča.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.