FOTO Stotinu Šibenčana u šetnji s liječnicima i medicinskim sestrama do svetog Nikole

Stotinu Šibenčana pridružilo se danas akciji ‘Hodajmo do zdravlja’ koju su organizirali Hrvatska liječnička komora, Komora medicinskih sestara, Liga za borbu protiv raka i županijski Zavod za javno zdravstvo.

– Akcijom ‘Hodajmo do zdravlja’ željeli smo potaknuti građane na redovitu tjelesnu aktivnost, odnosno ukazati im na činjenicu da je hodanje jedna od zdravstveno i psiholoiški najučinkovitijih oblika tjelesne aktivnosti u prevenciji nastajanja bolesti. Šetnji se odazvalo više od 100 građana, a izdvojio bih i pohvalio štičenike obitelji Roman kojima se zahvaljujem i na tehničkoj podršci. Bili su tu i juniori košarkaškog kluba Jolly i ljudi koji općenito vole šetati i savladali smo zajedno preko 22 tisuće koraka na 15 kilometara u manje od četiri sata, kazao nam je Nino Brajković, šibenski kirurg i povjerenik županijske podružnice HLK.

Sudionici akcije šetali su od šibenske Vinarije preko Mandaline do šetnice svetog Ante i tvrđave svetog Nikole.

– Svi umorni, ali jako zadovoljni, građani su preporučili da bi ovakve akcije trebale biti češće i masovnije, i ja im kao liječnik obećajem da ćemo sigurno ovu akciju ponoviti, zaključuje Brajković.

s1 s2 s3 s4 s5 s6 s7 s8 s9 s10

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.